Dax att tända brasa :)

Så varför firar vi valborg?
Valborgsmässoafton, sista april eller valborg, ja kärt barn har många namn. Det är iallafall en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779. Några år efter hennes bortgång fördes hennes kvarlevor till Eichstätt för att gravsättas den 1 maj. För att skydda sig mot häxorna började man i Tyskland tända bål, något som egentligen härstammar från keltisk religion. (www. Wikipedia.se)

Utvecklingen av traditionen..
Den 30 april avslutade under medeltiden det administrativa året. Det var därför en festdag bland städernas köpmän och hantverkare med inslag av maskerat tiggeri, dans och sång, då man förberedde sig för den s.k. majgrevefesten, en hyllning till våren. I bondesamhället var Valborgsmässan en viktig märkestid, då man höll bystämma med förtäring av ägg och brännvin. Man valde också ny ålderman. Till Valborg skulle djuren släppas ut på bete. Inför vallsläppningen har man därför sedan 1700-talets början tänt eldar (majbrasor, kasar) för att skrämma bort rovdjuren. I samband med eldandet sköt man med bössor, skramlade med koskällor eller ropade och skrek. På vissa platser i landet gick ungdomar runt och sjöng majvisor och tiggde matgåvor på Valborgskvällen. För dem som inte skänkte något sjöngs “fula” sånger. På andra platser besökte man källor för att dricka av det hälsosamma vattnet och för att roa sig.

Nutida tradition…
Under ett år hinner man få ihop en hel del skräp. Och på ”majbrasan”, som den ofta kallas, slänger man allt det man vill bli av med; gamla dörrar och staket, grenar från beskärda fruktträd, buskar och gamla kartonger. Den sista april tänder man eldarna.

För studenterna är Valborgsmässoafton ett första löfte om frihet. De flesta tentorna är avklarade, endast några föreläsningar återstår innan terminen är slut. Det är på sista april som man sätter på sig sin vita studentmössa och sjunger sånger för våren, de knoppande blommorna och den ljusa framtiden.

Valborgsfirandet är ingen familjehögtid utan snarare en tilldragelse som äger rum ute på allmänna platser, och det har blivit vanligt att byaföreningar tagit sig an arrangemangen i syfte att odla den lokala gemenskapen. Medan eldarna falnar drar många vidare till krogar och fester inom bekantskapskretsen.

Att Valborg följs av 1 maj – som sedan 1939 är en helgdag – har gjort festandet extra omfattande. De som vill kan sova hela dagen, medan andra går i något av de olika demonstrationståg som på arbetarnas högtidsdag under klassiska och aktuella paroller tågar fram genom städer och samhällen. (www.Sweden.se)

Så till alla Sverigedemokrater som vill bevara Sverige svenskt.. HA! Inte ens lilla sketna traditionen valborg är svenskt. Utan invandringen så vore Sverige ingenting!
Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hon är mänsklig...

Jag har hört en del säga att det  finns vissa likheter mellan denna kvinna och mig, men inte visste jag att vi hade så många likheter. Lyssna och njuuuut!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

De små äcklen...

  


Jaha då var fästingperioden här :( fy fabian sicka äckliga små djur det är. Å farliga är de åxå, de vidriga små äcklen! Men för att angripa sin störste fiende så behöver man vara påläst. Till dig/er som inte orkar läsa infon kan jag säga, gört ändå! Men om du nu ändå vägrar så råder jag dig verkligen till att köpa en bra fästingborttagare.

Fästingar
är samlingsnamnet för en grupp små vinglösa spindeldjur. Fästingar är parasiter som lever på att suga blod från däggdjur, fåglar och ibland även reptiler och groddjur. De två stora fästingfamiljerna utgörs av hårda fästingar (Ixodidae) och mjuka fästingar (Argasidae). Den tredje fästingfamljen (Nuttalliellidae) förekommer bland annat i Afrika.

De hårda
fästingarnas ganska platta kropp är täckt med en kitinplåt på ryggsidans främre del. Vid kitinplåtens främre kant sticker den starkt utvecklade snabeln fram och ser ut som ett huvud. Den bakre delen av kroppen är i högsta grad tänjbar, trots att den är täckt av en läderartad hud. En fästing som i fastande tillstånd har en kroppslängd av drygt 2 millimeter kan efter att ha sugit sig full av blod svälla ut till storleken av en liten böna. Det är med dem som det svenska ordet fästing vanligen associeras. Arten Ixodes ricinus är vanlig i Sverige. Den angriper framför allt hundar, men också de flesta andra däggdjur och även fåglar. Från att ha varit endast 2–3 mm lång sväller den ut till en längd av cirka 10 millimeter på 9 dygn. Kroppen är då så elastisk att den studsar som en gummiboll. Till färgen är den vit, blåaktig eller brun, bortsett från den mörkbruna, glänsande kitinplåten på ryggens främre del.

De mjuka
fästingarna (Argasidae) är på ovansidan täckta av en oval skiva som är uppböjd i kanten. Dessa arter är 4 - 6 mm långa. De mjuka fästingarna suger blod under minuter eller timmar, till skillnad från de hårda som borrar sig fast och suger blod under flera dagars tid.
De unga djuren håller till på gräs och buskar, gärna längst ut i toppen av ett långt grässtrå. Därifrån hakar de sig fast vid varmblodiga djur, även människor, som går förbi. När de lyckats hamna på ett lämpligt offer, söker de sig till ett skyddat skrymsle på kroppen, med tunn hud. Fästingars mundelar (snabel) har kraftiga hakar som gör att de kan borra sig in i huden och sedan hålla sig kvar medan de suger blod. Ett svagt bedövande gift sprutas också in. I de flesta fall känner värddjuret inte någon smärta. Den stannar i denna ställning en tid medan den suger sig full med blod. Vanligen upptäcker man den först när den svällt upp till en iögonfallande storlek. Efter flera dagar är fästingen fylld av blod motsvarande många gånger sin ursprungliga kroppsvikt. Den släpper då taget och lämnar sin värd (offer).

Alla fästingar behöver tre olika värdar (offer) för att fullfölja sin livscykel. Fästingarna genomgår ett sexbent larvstadium, men får med tiden 8 ben som har häftskivor. Larven livnär sig på små reptiler, fåglar och mindre däggdjur. Det är de vuxna fästingarna som parasiterar på större däggdjur.

Fästingar bör avlägsnas direkt när de påträffas på huden. Den ska dras rakt ut, med en pincett eller fästingborttagare så nära huden som möjligt. Fästingborttagare finns att köpa på apotek och underlättar borttagning. Om man försöker rycka bort en fästing med våld kan den med hullingar försedda snabeln bli kvar i såret och kan där vålla inflammation. Smör, olja eller nagellack bör inte användas, för då kan fästingen smitta ner värden(offret), innan den släpper. Om en del av fästingen blir kvar, kan det bli en lokal liten svullnad, liknande en böld eller finne.

Fästingar kan överföra ett flertal sjukdomar till människan. De vanligaste i Sverige är borrelios och TBE. Många djurarter har sina egna fästingburna sjukdomar, till exempel ehrlichios, vilket är ett problem vid boskapshållning.

Borreliainfektioner
brukar inledningsvis typiskt yppa sig som en ringformig, växande rodnad kring bettstället. Om man efter 2–30 dagar efter fästingbettet ser en sådan rodnad, vilken växer till en handflatas storlek, så skall man omedelbart uppsöka läkare. Denna rodnad visar sig bara hos 50–75 % av dem som blivit smittade med borrelia. Alla får dock influensaliknande symptom (sommarinfluensa). Utan behandling kan allvarliga, kroniska besvär som svår klåda, trötthet, aptitlöshet, njurpåverkan, svullnad, huvudvärk, nackstelhet och ledbesvär uppträda.

TBE
, (även kallad fästingburen encefalit) är en fästingburen virussjukdom som orsakar hjärninflammation. TBE-smittade fästingar finns i Sverige främst kring Mälaren och i kustområdet från Roslagen till Kalmartrakten, i Finland främst på Åland och i Åbolands skärgård. I södra Dalarna har ett par personer smittats, vilket tyder på att sjukdomen nu etablerats även där, samt att fall även påträffats vid Bohuskusten. Även så långt norrut som i Västerbotten har man konstaterat ett fall. Det finns vaccin mot TBE. Inkubationstiden för sjukdomen är 1-2 veckor efter smittotillfället. De som drabbas får hjärninflammation som resulterar i svår huvudvärk och feber, ibland kramper och till och med förlamning. Hos de flesta läker sjukdomen ut av sig själv men cirka 30 % får kvarvarande symptom eller permanenta besvär i form av minnesförluster, allvarlig trötthet och i några få fall bestående förlamning. Enstaka dödsfall har även förekommit. Behandlingen inriktar sig mot enskilda symptom eftersom det inte finns någon kur mot viruset. Barn som smittas får lindrigare symptom än vuxna.
Enligt smittskyddsinstitutet anmäldes 224 TBE-fall i Sverige under 2008. Se karta.

Erlichia är en bakterie orsaka sjukdomen ehrlichios, i Sverige även kallad fästingfeber. Den ger influensaliknande symptom med feber och kraftlöshet. Smittan är fästingburen och förekommer främst hos hundar, hästar och katter, men kan även drabba människor. Erlichiabakterien försvagar värdens(offrets)  immunförsvar genom att angripa vissa "nyckelceller" i infektionsförsvaret. Förebyggande medel finns för husdjur. Primärt är att undvika kontakt med och att snabbt avlägsna fästingar. Vid typiska symptom rekommenderas tidigt veterinär- respektive läkarbesök. Detta för att snarast möjligt få en kvalificerad bedömning av besvären och för att komma igång med eventuell behandling. Ehrlichios kan i och för sig självläka även utan behandling, men risken för ogynnsamt förlopp och kronisering hos husdjur är betydande. Behandlingen består av antibiotika, i första hand penicillin. För närvarande finns inget vaccin mot sjukdomen på marknaden. (www.wikipedia.se)

Over and out.

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()

kärlek...

Skriver här en liten dikt om kärlek som varar för evigt.
Starka känslor mellan man och kvinna som aldrig någonsin ska försvinna.
Genom hinder de ska gå och det är meningen att det ska vara de två.
Att de klara problem och gräl kan bero på många skäl.
Men det största skälet som jag kan är att de älskar varann.
                                                     /LJ.199901

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

LCHF - Kladdkaka


Ingredienser:

200 g skållad, skalad, hackad mandel (finns färdig att köpa i butik)
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl sukrin (www.lowcarbshop.se)
25 g (ca 3-4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja

Gör så här
1. Hacka mandeln fint.
2. Smält choklad och smör över vattenbad.

3. Blanda sukrin, mandel och kakao. Rör ner choklad och smör blandningen.
4. Tillsätt därefter äggen samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt(eller med elvisp).

5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.
6. Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.Och voíla så har du en god kladdkaka utan mjöl och socker!(Sukrin är en sockeralkohol som ser ut som socker och smakar ungefär som socker. Beställs på
www.lowcarbshop.se.)

 

Permalink Recept Kommentarer (1) Trackbacks ()

Till er...

Jag vill denna dag hylla alla vänner, bekanta och en del vänners vänner. Ja all heder åt er alla MÄNNISKOR som har och försöker sluta med ett beroende. Jag syftar nu främst på de som klarat av dagar, veckor eller år, att leva ett liv utan endera alkohol, droger, cigaretter eller snus. Jag tänker oerhört mycket på er och det glädjer mig när jag får höra er berätta eller läsa om era framsteg. Varje beroendefri minut är en viktig seger!

Jag vill åxå passa på att hedra de människor som faktiskt aldrig ens börjat med skiten. BRA DÄR!

Beroende är människans största last, vi gör vad som helst bara vi får tillfredsställa vårt beroende. Människan sårar familj, vänner och sig själv. Den går igenom eld och vatten och trampar på de hon/han älskar om det så behövs. Inget är viktigare än sitt beroende. Ett beroende finns det alltid tid och pengar till. Ett beroende tillfredställer och får människan att uppleva fullt välbefinnande under den korta tid som beroendet är tillgodosett och uppfyllt. Men beroendet blir snabbt energitagande, vresigt och krävande. En människa med ett hungrigt, missnöjt och otillfredsställt beroende är inte en behaglig och resonabel människa. Beroendet vill ha mer, mer, mer. Plötsligt är det beroendet som bara va ”en kul grej”, människans störste fiende och man är fast.  /En fd snusare

       

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tårtbak, ja igen!

I söndag var det dags för skruttans släktkalas så det va bare på´t igen :)
Men denna gången gjorde jag en ”vanlig” tårta.


Till detta bak behöver du:
Marsipantårtlock
Marsipan
Garnityr
Grädde
Sylt
Vaniljkräm
Tårtbotten
Lite lagom mycket tålamod och framför allt, tid.
Tårtfat (men eftersom mitt va upptaget av en Barbietårta så vände jag upp-och-ner på en pizzatallrik, det gick det me)

1. Blanda valfri sylt med lite vispad grädde. Bred ut gräddsyltkletet på första våningen och vaniljkräm på andra. 
  

2. Täck hela tårtan med grädde


3. Lägg på marsipanlocket. Snitta upp den i kanterna och sen "limma" ihop med med litte vatten på fingrarna. Skär bort spillet och ge det till hunden och partnern ;)
 

4. Klipp, trixa och doola fram en mall på det motiv du vill gardnera din tårta med. Kavla och skär ut i marsipan. Tryck dit litte ljus och så mina kära, är tårtan färdig :) 
 

                                                        Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (1) Trackbacks ()

De klart att tjejen ska få en Barbietårta...

Jaa sicken bakhelg det blev och jag ska SÅKLART dela med mig av alla goda och sådär goda recept.  :)
Jag börjar med fredagskvällens projekt: Barbietårtan.

 

Klart att mosters favoritgoooos ska få bjuda sina vänner på en Barbietårta. 3 timmar senare ångrade jag mig, satans sicket knöl och pill. Men skam den som ger sig! Nu vet jag i alla fall hur jag INTE ska göra nästa gång (om det nu blir någon nästa).
Till detta tålamodskrävande bak behöver du:
hårspray
grädde
vaniljkräm
sylt
rosa marsipan
ensamhet
tårtbottnar x2
marsipanlock x2
kaffe
strössel och valfri garnityr
 
1. Ta en gammal Barbie som du kan ta av benen på, jag ville ju inte förstöra Majas docka så därför behöll jag benen på. BIG MISTAKE! Tårtan hade blivit sååå mycket finare om jag kapat benen, för då hade jag haft möjlighet att tryckt dockan längre ner i tårtan.
  
”Pimpa” barbien, ja klipp av håret så att det inte kommer i tårtan, spraya hårspray i håret och forma det som du vill. Alt, gör en håruppsättning. Klä sedan dockan i folie. Och sedan med rosa marsipan.

2. Skär bottnarna så det blir en stor rund i botten, sedan allt mindre och mindre för varje botten. Ett alternativ är att du köper 3 förp tårtbottnar, så slipper du pussla ihop sista våningen. Eller så bakar du en vanlig sockerkaka och har som våning 2. Men jag gjorde så här, så slapp jag baka och så fick jag inget spill över.

3. Blanda valfri sylt med lite grädde. Börja sedan nedifrån och varva sylt och vaniljkräm om vartannat tills alla bottnar är fyllda och staplats till en "kjol". Gröp ur i toppen så barbiedockans kropp kan sättas fast.

4. Klä sedan tårtan med grädde så att den är slät och helt täckt. Placera sedan det färdigfabrikstillverkade marsipanlocket (1), gör ett snitt längst i mitten av ”locket” så stt det går trä ner den, ja se bild.
 

5. Nu har ni ett val, antingen gör ni på det komplicerade Lena sättet och kavlar, svär, krånglar och skär marsipan till en lagom stor rund kjol. Så det täcker resterande tårtan, kjol 2. Eller så gör ni ett enklare och snyggare alternativ, köper ett färdigfabrikstillverkade lock (2) och lägger på.

6. Tryck nu ner Barbiedockan på toppen och ”piffa” till den efter behov. Blir den riktigt stillös så går det ju alltid att lura ögat med en massa strössel :)
                                                                           Färdigt!

Permalink Recept Kommentarer (6) Trackbacks ()

Dagens grattisbarn…

Ett fyrfaldigt hipphipp: hurra, hurra, hurra, hurraaaaa för Maja på hennes sjunde födelsedag!!
   

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

En liten påminnelse till mina läsare...

Det första blogginlägget jag skrev löd som följande:
Denna blogg är till för dig som gillar att sätta dig in i olika människors liv. Till dig som vill få olika tips inom bakning, hundliv, matlagning, livet, inredning, mm. Den är även till dig som bara ääälskar att gôtta dig i andras liv, jaa till dig som lever igenom andra. Den är också till för dig som läser, suckar och mumlar, - vem tror hon att hon är då.  Jaa denna blogg är till för alla sortens människor! Men framför allt till dig min vän, som vill med njutning och intresse läsa om hur jag har det. Och det är helt frivilligt att läsa, det är ju liksom inte mitt val att du väljer att läsa, om mitt liv som Lena. Tänk på det! :)  Over and out!

Syftet med denna blogg är att beröra er läsare med både jobbiga och roliga händelser i mitt liv. Har vi inte samma humor? Nej men som sagt: "det är helt frivilligt att läsa, det är ju liksom inte mitt val att du väljer att läsa, om mitt liv som Lena." Jag tycker att det är jättekul och trevligt att få kommentarer på mina texter och det är alltid intressant med debatt. Men jag vill inte ha en blogg där fokus ligger på hat och missförstånd. Hoppas att ni förstår! Mer kärlek till er alla, speciellt till dig min anonyma stalker, som jobbar innom Karlstad kommun. /L

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()

En dikt om otillräcklighet...

Jo jag bara undrar, vem är du…?

Ja vem är du som söker upp mig en gång var tredje månad för att du vill ha någon att ösa ur dig all din skit på. Vem är du som vill ha mitt stöd, höra mina ord och bli tröstad i min famn. Vem är du som helt utan respekt tar all min energi, som drar med mig ner till det djupaste helvete. Vem är du som tror att jag är någon slags avfallshink som du kan spy i eller någon värdelös soptipp som saknar helt mening. Ja vem är du som ena sekunden tackar mig för allt mitt stöd, sedan vänder dig om och går men ”glömmer” att ta med dig de rådande ord jag gett dig. Vem är du som tror att jag kan knäppa i fingrarna och dina problem är borta och vem är du som på fullaste allvar tror att dina problem beror på dina medmänniskor. Vem är du som inte respekterar och tar mina ord på allvar, som står och ser på när jag försöker hjälpa dig, som om du inte vill att problemen ska försvinna. Vem är du som säger att du älskar mig. Vem är du som jag tänker på om dagen och drömmer om på natten. Vem är du som säger att du känner mig, som påstår sig veta hur jag fungerar och trots detta får mig att må så här.
Jo jag bara undrar, vem är du som kallar dig för min vän?
                                                                                        /LJ.201002

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

LCHF - bröd

Till er som tänker på beach 2010...

                                                              ... Sesambröd

Till detta bak behöver du:
1 msk fiberhusk/fibrex
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2dl riven ost
3 ägg 

1.      Blanda alla ingredienser förutom ägg.


2.      Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa.


3.      Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut det tunt.

4.      Grädda 225’ i 8min.


5.      Låt brödet svalna, skär sedan lämpligt stora bitar.

                                               Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jag är född i en liten by...

Jag vill verkligen inte ställa till med någon skandal, men detta är så roligt så det måste kommenteras.

Hetast på facebook den senaste månaden, är att vara hatiskt mot det samhälle som man lever i. Många vill flytta. Men vad är det då som hindrar dem? Jag förstår faktiskt inte detta ständiga gnäll. Livet är för kort för att bo någonstans där man inte vill. Å vet ni vad, samhället finns kvar och det går att flytta tillbaka. Man får ångra sig. Det är helt ok. Det pratas även om ”dom” som snackar skit, om ”dom” som sprider osanningar. Att ”dom” göttar sig i andras liv istället för att ta tag i sina egna. Haha, frågan jag ställer mig är, vilka är dom? Om nu ALLA vill flytta ifrån byn där ALLA snackar skit. Jaa jag hoppas att ni hör och ser den orimliga logiken.

Men det är ändå litte gulligt på något vis. Att de klandrar ett samhälle som är som vilken liten Svensk by som helst. Jag menar att det kan ju omöjligt vara samhällets fel att nyfikna människor bor där, eller? Det ”skitsnackas” (jaa jag tror att det menas att man pratar OM en person istället för att prata direkt till personen ifråga.) Men sedan så gör ju den drabbade likadant, eftersom denna väljer att exempelvis lägga ut sin besvikelse på facebook eller ringa sin vän för att berätta, istället för att ringa och ifrågasätta den första informatören. Den personen det har skitsnackats om skitsnackar själv, haha! Jaa ni ser vilken soppa det blir. Å till er som känner er utpekade, gör inte det. Jag tycker inget bättre eller sämre om er för detta. Jag bara önskar att ni tar tag och gör något åt er livssituation istället för att gå omkring och fundera.

Åsså ja rå, jaa här sitter jag 2,5 mil bort å ”skitsnackar” istället för att prata med folket ifråga. Eller? Nee det blir inte samma sak. Det skulle ta sån förbaskat lång tid att ringa till alla och vem skulle vilja ha mina goda råd? Å vet ni, nu kommer det säkert att ”skitsnackas” bakom min rygg, haha. Men det bjuder jag på! Då slipper de ju prata om varandra och längta bort.  : )
Tack för att ni lyssna, over and out!

Permalink Livet Kommentarer (13) Trackbacks ()

Kokostoppar, så enkelt och så gott…


Ca 30 st

Till detta bak behöver du:

50g smör

2dl strösocker

2 ägg

200g kokosflingor

(Ev, ½ kuvert = 0,5g saffran och/eller lite kakao)

 

1.      Sätt ugnen på 200’. Smält smöret.

2.      Blanda sockret med saffran (om du nu vill ha saffransmak) eller med kakao
         (om du vill ha kakaosmak.) 
Eller så skiter du i båda och gör vanliga 
         kokostoppar och då häller du endast socker i det smälta smöret.  

3.      Blanda sedan i äggen och kokosflingorna. Låt det stå en stund och svälla.

4.      Klicka ut toppar med två teskedar på plåt med bakplåtspapper.

5.      Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, tills de fått lite färg.

                                          Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (2) Trackbacks ()

Blogguppdatering…

 


Tilda har fått en ny säng. Den "gamla" är nerskruvad och ska till tippen.


Blommorna har blivit ”pimpade”.


Klädberget växer.


Å nu ÄR det VÅR och jag ska passa på att avslöja för er somliga vänner. Ja ni som tycks vara så otroligt förvånade över var våren tagit vägen så fort den blåser, regnar eller snöar. Jo det är nämligen så, att de förenämnda väderomslagen tillhör våren, jaa det är liksom det som är säreget och kategoriserande just för årstiden; våren. Våren är liksom ett steg mellan vintern och sommaren. En del tror visst att det ska vara jättevarmt och frågar sig gång på gång; Men var tog våren vägen? Sen så måste jag även tillägga ytterligare en aspekt i sammanhanget, det är fortfarande bara april månad. Ta inte ut sommaren i förskott, njuuuut av våren.

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tänkvärda citat...

En sann vän är en sällsynt fågel. /Latinskt ordspråk

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig. /A.A Milne (Nalle Puh)

Den som inte kan hata kan inte heller älska. / Voltaire

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig. /A.A. Milne (Nalle Puh) 

Lyckan är en dröm och lidandet verklighet. / Voltaire

 

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

--------------------

Varför?
Varför ska man älska den man aldrig åter kan få, varför tändes mitt hjärta vid så unga år. Varför skulle vi mötas varför korsade du min stig. Ödet förde väl oss tillsammans, säg mig varför träffa jag dig. Jag har kämpat bara för dig, men du kan ju inte hjälpa att du längre inte älskar mig. Det sägs att den som älskat aldrig glömmer, den som glömt ej älskat har, den älskat och sedan glömt visste ej vad kärlek var. Så säg mig, varför älskar jag fortfarande dig?
/LJ 199810                                                      
                                                                   

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oki, jag inser nu att det har gått för långt…

Min trettiårskris och längtan efter barn har nu gått från kris till sinnesjukt beteende. Ja det är likabäst att jag erkänner på en gång, inget att sitta inne med, just shoot, japp här kommer det, är ni verkligen beredda? Är jag beredd? Tänk på att ni inte kommer ha samma bild av mig som tidigare, er syn på Lena kommer total rasa. Och jag kommer från och med idag bli tilltalad, behandlad och baktalad som ”Lena den sinnesrubbade”. Det är i och för sig lite coolt, låter ju som ”Gandlaf the gray”, typ.  Ye ye, nu så kommer det. Tilda har fått en säng! Det va väl inte så farligt tänker ni nu, det finns ju hundsängar. Jo visst finns det hundsängar, men varför köpa en hundsäng när det finns vita fina söta spjälsängar som man kan bädda med rosa lakan!!! Japp det är sant. Tilda har fått en spjälsäng! Men jag ska även erkänna att med en viss eftertanke så blev detta inte så bra. Det känns lite för vrickat, till och med för att vara jag. Det hade nog varit en annan grej om den inte stod i sovrummet. Men så som läget är nu så finns det inte plats någon annanstans.

Tanken och syftet med sängen var mycket god. Det är nämligen så att om någon vecka så anländer vår nya soffa och den får inte fröken Tilda sova i. Så då var min plan att skaffa någon annan plats som man kan hänvisa henne till när hon är eller vill vara i soffan. Det är en mycket bra pedagogiskt knep som funkar på både, hundar, barn och män. Inget beteende försvinner om man hela tiden och endast säger, NEJ! Man måste visa hur hunden, barnet, mannen kan göra istället. Tala om vad som är fel men visa alltid även alternativ på vad som är rätt och hur han/hon kan göra nästa gång.

Får se hur länge jag står ut med att ha en spjälsäng i sovrummet, en spjälsäng utan bebis. Nee usch det låter verkligen helknäppt, den ska ut. NU! Någon som vill köpa? I köpet ingår det även två nyinköpta rosa lakan.

Tack för att ni lyssna!

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag och min stora kärlek; IKEA!

Hello my dearest stalkers! Jag var på IKEA igår, det var ett mycket kärt återseende. För det spelar ingen roll hur kroppsformen är, så stiger mungiporna uppåt när man närmar sig entrén. Dörrarna öppnar sig lite speciellt bara just för mig och välbefinnandet är på topp. Det luktar IKEA, det låter som IKEA och ja det är IKEA. Här får jag vara mig själv, ingen som tjatar, knatar eller begär något av mig. Bara jag och mitt älskade varuhus. Här lever jag i nuet. Jag planerar, tittar, tänker, jaa hjärnan går på högvarv å det är så sköööönt. Äntligen så ältar jag och tänker på något vettigt! Dagens inredningstips är både billigt, enkelt och vackert. Blommhjärtan! 

Inköpslista:
2x kardemumma kruka a´25kr = 50kr
2x hedera helex blomma a´25kr = 50kr
Ståltråd  = ? kr. Jag hade hemma.

Jaa jag vet att det går att köpa färdiga stålhjärtan, men varför köpa när man kan skapa något själv. Rummet blir så mycket mer personligare om man gjort något själv med sina händer. Våga prova du åxå vettja, det värsta som kan hända är att det blir knas. Inget värre, så lycka till!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagsmyyyys!

Några tips på hur fredagsmyset kan bli top-notch liksom. Se till att hemmet är någorlunda städat. Det känns lättare för samvetet att ligga i soffan en hel kväll då.

Fundera på vem/vilka du vill ha fredagsmys med. Om du kanske ska bjuda hem någon speciell vän.

Mat. Nu ska jag avslöja något för er, man behöver faktiskt inte äta tacos på fredagar. Det går att laga någonting annat lättlagat, jo faktiskt jag lovar. Här kommer några förslag:

· Kyckling i pita. Byt ut tacoköttfärs mot kycklingbitar och använd pitabröd istället för tacobröd. Jag rekommenderar även att använda sweetchilisås istället för salsasås.

· Hemmagjord pizza. Allt som behövs är: pizzakitt, skinka, färska champinjoner, salami, riven pizzaost. Läs och följ instruktionerna på pizzakittet.

· 3 olika varianter på varma mackor. 1. Blanda tonfisk, majonnäs och svartpeppar. Bred ut på mackan, skiva ost och lägg på. Värm i micro eller ugn. 2. Köp färdig champinjonstuvning på burk. Bred ut på mackan, skiva ost och lägg på. Sedan värm i ugn. 3. Skinka, tomat och ost. Värm i ugn.

· Kycklingpasta. Skölj, hacka/skär de grönsaker som du gillar. Jag brukar ta morot, broccoli, lök och gul paprika. Förkoka morötterna och broccolin lite.  Rensa en grillad kyckling, skär filéerna i lagom stora bitar. Lägg grönsakerna + kycklingen i en ugnsform. Häll i matlagningsgrädde så att det nästan täcker allt. Blanda i en halv burk crème fraiche och 1-2 tsk sambal oelek + salt och peppar. In i ugnen tills det har göttat ihop sig. Ibland har jag även i ett ägg för att få lite stanning i det hela. Är gott att äta som det är eller till valfri pasta.

Fundera sedan ut vad du/ni vill dricka eller gör som jag, gardera dig. Köp hem rödvin, öl och cola, ja det du kan tänkas bli sugen på.

Val av tv-program/film. (Inget problem om du nu väljer att sitta ensam) Bestäm er innan ni sätter er vid tv´n. Så slipper det bli tjafs och bråk om tv-kontrollen.

Så mina kära bloggläsare, nu är det bara att luta sig tillbaka i soffan och ha fredagsmyyyyyys! Jag önskar er alla en riktigt god helg!

Permalink Recept Kommentarer (4) Trackbacks ()

Aj...

Det sårar mig att du längre inte vill ha mig, att jag inte är din No1. Det sårar mig att du längre inte lyssnar till mina ord, att du inte tar emot mina råd. Det sårar mig att jag fortfarande tänker på dig och att det finns dagar då jag saknar dig. Men framför allt sårar det mig att du fortfarande kan såra mig, att du och dina ord fortfarande spelar så stor roll i mitt liv. Ja det sårar mig mer än något annat. /LJ.201004

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trädkramare = ?

Jovisst det va så sant, jag kolla ju upp begreppet: trädkramare. Jag fick upp följande…

·         Trädkramare en person som håller sig fast vid ett träd för att hindra att det fälls och för att protestera mot makthavares beslut. Metoden lanserades först av den indiska Chipkorörelsen. (www.ne.se)

·         Trädkramare är ett begrepp inom ickevåldsrörelse som först dök upp i norra Indien, den så kallade Chipko-rörelsen. Storbolagens skogsavverkningar på Himalayas sydsluttningar gjorde att böndernas jordar eroderade. Bybor förhindrade avverkningarna genom att hålla om de hotade träden. Till Sverige kom begreppet på 1980-talet i samband med motståndet mot motorvägsbygget på E6 i Bohuslän. Demonstranterna kallade sig själva trädkramare, inspirerade av rörelsen i Indien. Cirka 420 demonstranter blev dömda vid Stenungsunds tingsrätt för ohörsamhet mot ordningsmakten. Händelsen är på så sätt den största aktion av civil olydnad i modern svensk historia. (http://sv.wikipedia.org)

Njaa kanske inte riktigt en beskrivning på det jag är, men vad ska jag då titulera mig som?? Tallkramare kanske? :)

 

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens baktips: Banankaka

Sååå nu har jag varit bloggare i en vecka och det firar vi med en banankaka.

Banankaka med kaffe och choklad
1 kaka, 12-14 bitar

Till detta bak behöver du:

100g smör

1 dl starkt kaffe

3 ägg

3dl strösocker

4 bananer

50g valnöt

75-100g mörk choklad

4 dl vetemjöl

__________________________________

Kaffeglasyr

3 dl råflorsocker (jag tog vanligt florsocker)

2 msk starkt kaffe

1 msk kokosflingor (men hoppa över de du TS)

______________________________

1.      Sätt på ugnen på 175’. Smörj och strö kokosflingor alt. ströbröd i en
         sockerkaksform. Smält smöret och gör starkt kaffe.

2.      Vispa ägg och socker pösigt.

3.      Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.

4.      Grovhacka nötterna och chokladen.

5.      Blanda nötterna, chokladen, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.

6.      Blanda kaffet med det smälta smöret och rör ner det i smeten.

7.      Häll nu den färdiga smeten i formen och grädda längst ner i
         ugnen 55-60 minuter.

8.      Kaffeglasyr: rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjockglasyr.
         Bred ut glasyren på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.

 

LYCKA TILL!!

Permalink Recept Kommentarer (4) Trackbacks ()

Yes I´m a trädkramerska!! = )

Japp jag gjorde det, och till alla er tvivlare där ute har jag bara en sak att säga: - bare gört!

Leta upp en skog och gå dit.

Hitta en stig. Gå en stund på stigen och leta efter ”ditt” träd. Ett träd som är sådära lagom bara just för dig. Jag rekommenderar höga tallar, de tex sticks inte lika mycket som gran. Titta på vilka träd som solens strålar når. Ju mera solljus det får desto mer energi har trädet att ge dig.

När du väl har hittat ditt träd så kanske du måste ta bort lite kvistar och löv, ja allt som kan störa.

 
 
Sen min vän så är det bara att krama. Vänd gärna ansiktet mot solen och njut. Andas ut den gamla dumma, svarta, mörka, dammiga luften och andas in den nya fräscha, ljusa, härliga luften. In med ny och pigg energi och ut med den gamla. Här vid ditt träd ska du stå tills du slutar att tänka på allt runt om dig, som tex. Vad du ska laga för mat idag, vilka varor du ska handla, den sjuka fabrorn, dina barns framtid, pojkvännen/flickvännen, jobbet, varför sa hon/han så förut, när va det bilen skulle besiktas osv. När du slutat att tänka på allt sånt onödigt skraffs, så kan du tacka trädet för den energi du fått och sedan gå tillbaka hem. Å nej, detta är inget som någon ”flummig” terapeut rekommenderar. Detta är faktiskt något som jag själv kommit på. Å jag gillert!
Världens vackraste i väntan på skogspromenad!
  

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Svart dag idag...

Fy faan vad jag mår dåligt. Idag är det en riktigt jobbig dag. Jag börjar bli lite bättre från förkyldningen. Jo visst är det bra och skönt att det äntligen vänder, men jag hatar att vara i mellanland. Jag är inte riktigt sjuk men ändå långt ifrån frisk och då blir jag ju bara mer rastlös och ångestfylld. Jaa ångesten mår som bäst när jag mår så här, jag är inte stark nog att slå tillbaka liksom. Jag drog isär gardinerna i sovrummet förut, men stängde de snabbt när jag fick se att det var sol. Jävla soljävel! Måste det vara fint väder nu, just de dagarna jag är sjuk. Ååå livet är så orättvist! Nästa förödande handling jag gjorde denna morgon var att gå in på det sociala nätverket, facebook. Å där kryllar ju det av lyckliga, spralliga, nykära, solbrända och vårkänslosprudlande människor, bläää!! Fy faan. i dag är det en svart dag i livet som Lena.

Men jag har ett val, man har alltid ett val. Tänk på det mina vänner. Så nu är frågan… ska jag krypa ner under täcket och låta ångesten få ta överta mig totalt idag eller ska jag gå ut i skogen och krama ett träd?  Japp ni läste rätt! :) Jag är en trädkramare. Jag har i och för sig bara gjort det en gång tidigare, så det kanske är lite tidigt att ta åt sig titeln. Humm, undrar hur många ggr man behöver krama ett träd för just kunna titulera sig som, trädkramare.  Undrar åxå om det måste vara samma träd eller om det är ett visst antal träd under en viss tid. Jaa detta måste undersökas. Dagens fråga: Vad krävs för att få åtaga sig titeln som trädkramare?

Haha, nu kom jag och tänka på sist jag va ute i skogen och just kramade ett träd, ja alltså första gången jag gjorde detta något annorlunda handling, något som i folkmun kanske skulle kallas sinnessjukt. Men jag står för att jag är lite toookig ibland. Någon måste ju vara det åxå, tänk om alla vore lika. Fy bövelen va tråkigt allt skulle vara. Jo var va jag… JO sist när jag kramade ett träd, då när jag hade kramat färdigt och var på väg ut ur skogen igen, så ringde jag min syster för att berätta vad jag precis upplevt. (Det gör jag alltid när jag varit med om något häpnadsväckande. Systeryster is number 1) Den första kommentaren jag fick av henne va: ”- Jag hoppas verkligen att du gick djupt in i skogen så att ingen såg dig.” Jorå jag kan lugna alla nära och kära, att jag inte skämmer ut mig så pass mycket att jag ställer mig precis bredvid en stig. Herreguuud, nog för att jag är toookig men jag är väl inte helt tappad heller! Haha!

Tänk denna dag som började som skit för 20min, faktiskt känns lite lättare att leva nu. Tack för att ni lyssna! :)

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till dig...

A fairytale about the ghost…
Vem är du som jag söker om natten. Vem är du som är allergisk mot katten. Vem är du som ignorerar mig så hårt. Vem är du som gör livet mitt så svårt. Vem är du som får mig så svag. Vem är du som jag tänker på varje dag. Jag vet egentligen svaret. Du är mitt gamla spöke och du släpper aldrig taget.

                      /LJ.200906

Permalink Poem Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det var då...

O systrar och bröder sådan är sorgen!
Den kommer som ett mörkt vatten ur dörrspringorna och den visslar lågmält som vintervinden genom ett trasigt fönster. Den sitter och kurar på sätena i bussen och slår upp som en ond dunst när du öppnar toalettlocket för att kräkas. Den snör ihop halsen på dig och den gör dina händer kalla som is. Din tunga blir tjock och orörlig och du kan inte tala. Den sätter sin kniv emot din hud men du blöder inte. Den slår dig med sina stenar men du faller inte. Du går upprätt men i ditt inre hukar du dig hjälplös. Sådan är sorgen, o systrar och bröder!
(Mats Wahl ”Vinterviken” 1993 s.233)                  
                                                                           /LJ.199602

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till er...

 

Dagens ros går till 2 underbara tjejer som släppte allt och åkte direkt in till mig för att hämta Tilda när de fick reda på att jag var så sjuk att jag inte tog mig ut på morgonpromenad. Ni är underbara!! Så skönt att jag har just denna typ av människor runt om mig, det värmer och smickrar. Och till dig min vän, den stora kärleken. Tack! Det är så underbart och tryggt att ha dig vid min sida. Å slutligen, ett tack till min storasyster som kom hit med nyponsoppa. Som förövrigt är ett måste när man är sjuk.

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igen...

Denna gång var det min älskade systers fel. Hon berättade att hon köpt nya löpardojjor och frågade om jag börjat springa. Jag svarade att jag tänkt ge mig ut till veckan, att jag ska ta det lugnt nu så jag inte blir sjuk direkt igen. Efter 3 timmar så nös jag den första nysen. Sen efter 5 timmar så kom halsontet. När 8 timmar gått så kom febern. Nu har det gått ett dygn sedan hon yttrade det hemska ordet träning i närvaro av min kropp och här ligger jag nu i sängen, däckad. Ögonen svider, kroppen ömmar, själen brottas med pengarångesten som kommer krypande, öronen värker, det kliar i halsen, munnen är snustorr pågrund av att den måste vara öppen som enda fungerande andningsväg, eftersom näsan kapitulerat och nu endast har två lägen, dyngtäppt eller öppen så att all snor i hela världen kan forsa ut igenom borrarna. Jaa mina kära bloggläsare, jag är sjuk. IGEN!! Å det värsta med detta just nu är just det ordet, igen. Fy faderullan vad jag hatar det begreppet. – Nej men är du sjuk nu igen. – Oj, är du förkyld nu, igen. - Nemen, inte igen! Andra liknande kommentarer som åxå irriterar mig just nu är: – Stackare blir du aldrig frisk du?  - Ååå varför blir du så sjuk ofta. – Du är ju alltid sjuk. - Nemen, när ska du ta å bli frisk då? Grrr…

Jaa jag vet att alla menar väl, men det blir så tjatigt att lyssna på. Men den bästa, jaa eller värsta kommentaren är ändå: - ”Det bästa med att vara sjuk är att man går ner i vikt.” VA! Så faan att jag gör!! Det har då aldrig hänt mig, jag snarare går upp i vikt. Men seriöst, är jag den enda människan som går upp i vikt av att ligga i sängen och jäsa i flera dagar?  För ni ska ju inte tro att jag äter mindre för att jag är sjuk, ne ne. Så länge jag kan tugga och svälja så går det ner. Dessutom så smakar choklad extra gott när den intas i horisontalt ryggläge i sängen framför tv´n :)

Många snorige pösser från mig!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åsså en söndagsdikt :)

Det måste vara kärlek...
Smeka, känna, beröra
Tjata, bråka, störa
Skratta, fnittra, le
Sura, krångla, vara sne
Deppa, rota i det förflutna och analysera
Gråta och ibland kräva mera mera mera
Älska, njuta, må bra
Ångest, mörker, ja sån här är ja
Och trots att jag stundtals min själ till djävulen säljer
ett liv med mig du väljer
Det är för mig min vän
den stora kärleken

LJ.201003

Permalink Poem Kommentarer (1) Trackbacks ()

Baktips och vårtecken!

Hejsan hoppsan kära bloggläsare!
Denna underbara vårhelg tillbringades hos mina 2 päron och här kommer lite bilder på den ooootroligt goda kakan som jag och min systerdotter knådade ihop, samt några av de 200 naturbilder jag tog :)

  
Bakdax, denna gång vankas det sockerfri morotskaka. Den smakade sååå gôtt!!

Farmor Majas Morotsbakelser
Det här behövs till 30 st:
4 medelstora morötter, ca 300 g
1 dl mandel
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl sötningsmedel
200 g smör
4 ägg

Glasyr:
150 g krämig färskost, t ex philadelphiaost
50 g smör
1 ¾-2 dl strösötningsmedel
½ dl rostade mandelspån

Ugn: 175
Gör så här:
Skala morötterna och råriv dem fint. Skålla, skala och finhacka eller mal mandeln
(eller använd mandelspån som kan tillsättas direkt). Blanda mandel, mjöl,
bakpulver och tningsmedel. Hacka in smöret till en grynig massa. Tillsätt morötter
och ägg och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en
långpanna, 25x30 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och drag av pappret som gräddats på.
Låt kakan kallna med lågpannan stjälpt över. Rör ost och smör till en smidig kräm.
Smaksätt med sötningsmedel. Bred ut krämen på kakan. Garnera den med rostad
mandel. Skär kakan i bitar, ca 5 cm i fyrkant.
Lycka till!


Junior va me!

   

Lite vårtecken...

         

Ett mycket intressant och annorlunda sjösättning!
   


Over and out!

Permalink Recept Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag bjuder på en liten fredagsdikt...

Ett samtal från dig...
Jag svarar, jag lyssnar, jag ler, jag ger råd, jag lyssnar, jag håller med, jag lyssnar, jag säger hej då och lägger på. Jag undrar, jag reflekterar och säger högt för mig själv: - Jo tack, min dag har också varit bra! /LJ.201004

Permalink Poem Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jaa detta va spännande…

Jaa som ni kanske märker så är inte bloggen riktigt färdig än, men jag pillar lite med den varje dag. Så tillslut kommer det vara top-notch liksooom ;) Det största projektet nu är hur jag fixar större titel utan att ALLA rubrikerna ändras samtidigt. Så vet ni hur, så är det bara att pingla!

Nu har jag även fixat en statistikräknare så att jag kan ha koll på hur många stalkers jag har. Jag ville inte ha någon från början. Jag var rädd att jag skulle bli besviken om ingen gick in å läste, sen kom jag på att syftet inte är att få så många som möjligt att läsa. Meningen med denna blogg är att jag ska ha någonstans att få ut mig alla tankar och att det kanske på vägen hjälper någon vilsen själ. Så nu har jag klurat dit en räknare och det första jag gjorde när jag vaknade i morse va att sätta på datorn och titta hur många som varit inne på sidan. Humm, jaa ja men det är väl ett tecken på att jag är mänsklig. Men jag ska som sagt, jag ska försöka att inte bry mig om siffrorna. :)

Idag ska min älskade vithåriga sambo Tilda, till sin pappi. Det var längesen hon var där nu, så det blir ett kärt möte för de båda. Denna gång är det Tildas styvmamma som ska hämta. Hihi, jaa lite pirrigt ska det bli att träffa henne för första gången. Å varför är det så att man vill se extra bra ut då? Eller det kanske bara är jag som är så fånig. Ja ja, jag erkänner i alla fall detta, som jag vill tror är ett väldigt kvinnligt fenomen. Det är ju inte så att jag vill fixa mig snygg så att hon ska känna sig ful eller mindre värd på något sätt. Nej verkligen inte! Men det första jag tänkte på när jag fick veta att jag skulle få träffa henne va: - vad ska jag ha på mig?! Varför tänker man så?  Osäkerhet? Njaa… Dålig självkänsla? Jo kanske, eller så vill man bara visa upp det bästa av sig själv. Å jag är ju så nyfiken så jag tror jag döööör, vem är hon som jag lämnat över stafettpinnen till liksom ;) Haha, tänk om hon just nu i samma tid sitter hemma hos sig och har exakt samma tankar. Eller så är det bara jag som är så knasig och tänker så här, haha! Men det bjuder jag på.

Trevlig helg alla!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaa nu kör jag på...

Innan jag började med detta bloggäventyr så funderade jag mycket på, i vilket syfte jag skulle blogga. Det enda svaret jag kom fram till var att alla skulle få veta vem jag egentligen är. Men allt har tyvärr en baksida och jag är fortfarande osäker på om detta verkligen är rätt forum för mig. Ni som känner mig vet ju att jag är en väldigt öppen människa som gärna pratar högt och lågt om mig själv. Och en del av mig är väldigt rädd för vad andra ska tycka om mig. Men vi lever ju å andra sidan i ett land där man får tycka vad som helst, så folk får väl hysa en åsikt om mig. För hey, man kan ju inte älska alla!

Vissa dagar är livet lite extra jobbigt och tungt, då är det så befriande att skriva av sig. Och kanske finns det någon därute som känner likadant som mig. Som jag kan ge en hjälpande hand på vägen. Vägen genom livet eller kanske bara till nästa hållplats. Huvudsaken är att jag får lämna ett avtryck. Kom plötsligt att tänka på Galenskaperna & Aftershave med ”en himla massa program” Jaa du vet, de där toookarna som även gjorde ”Macken” och mycket mer med det. Joo jag kom och tänka på Claes Ericsson han den lilla gubben i fåtöljen, där han satt nedanför trappan och gned sina skrynkliga händer, samtidigt som han presenterade olika program för oss tittare. NEJ INTE Arne Wiese!! Jaaa ni som inte fattar vad jag menar får kolla på youtube. För detta är kultur mina vänner, på hög nivå dessutom. Hur som helst så presenterade han programmen så otroligt roligt. Typ så här kunde det låta. –Jag sitter här och funderar på om vi ska titta på den otroligt spännande thrillern, mordet på svärsonen II eller om vi ska ta en reklampaus, nej vet ni vad, jag tycker att vi tar en sång. Hahahaha!! Kommer ni ihåg?!

Så nu är frågan om jag ska fortsätta att skriva om mitt konstiga liv eller om jag ska byta ämne och skriva om vad jag gjort i dag, nej vet ni vad, jag tycker att vi avrundar denna bloggpremiärafton med en dikt istället! :)

När flykten finner ro...
Denna obehagliga känsla är bekant, jag känner igen symtomen och jag vet nästa steg i fasen. Det smärtar, det svider och det ömmar. Tiden står nästan still och stämningen i rummet är så svart så att man nästan kan ta på den. Du trånar och ber. Jag är kall och ler. Ingenting kan stoppa mig nu. Min frihet är så nära. Denna gång ska jag klara det, denna gång ska jag våga hoppa. Jag fixar det, jag är starkare än vad jag tror. Några skrapsår sen så står jag upp. Jag fixar detta, ensam är starkast.
Men vad hände?! En smekning, en rörelse. En healing, en frigörelse. Det känns bra, fortsätt! Det lugnar min stressade själ, det känns bekant. Så främmande men ändå så tryggt. Så säkert och stadigt men ändå så försiktigt och skyggt. Det här gillar jag! Här vill jag stanna och bygga bo. Här vill jag leva för här hos dig finner jag lugn och ro. /LJ.201003

 

 

Permalink Poem Kommentarer (2) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg är till för dig som gillar att sätta dig in i olika människors liv. Till dig som vill få olika tips inom bakning, hundliv, matlagning, livet, inredning, mm. Den är även till dig som bara ääälskar att gôtta dig i andras liv, jaa till dig som lever igenom andra. Den är också till för dig som läser, suckar och mumlar, - vem tror hon att hon är då.  Jaa denna blogg är till för alla sortens människor! Men framför allt till dig min vän, som vill med njutning och intresse läsa om hur jag har det. Och det är helt frivilligt att läsa, det är ju liksom inte mitt val att du väljer att läsa, om mitt liv som Lena. Tänk på det! :)  Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()