Den sista leken...

För tre år sedan hände något som inte borde hänt. En ung flicka förlorade livet i en bilolycka. Hon lekte med livet så som unga stundtals gör, hon lekte men förlorade. Det kunde lika gärna varit jag för 10år sedan, det kunde kanske varit du. Men nu var det inte vi, nu var det hon. En stor tragedi för alla. Hur går man vidare när man förlorat sin lillasyster? Hur går man vidare när man mist sin bäste vän? Hur går man vidare om man mist sin dotter? Ja jag funderar och jag häpnas varje gång över hur stark människan ändå är som klarar denna sorts kriser. Som utomstående är det oundvikligt att bli berörd, ja det gör ont när jag tänker på er samtidigt som jag blir arg. Jag känner hennes vrede och ilska. Det var så onödigt och hon ångrar sig, faan vad hon ångra sig. Stackars lilla flickebarnet som lekte med livet och förlorade.

Hur kommer det sig att vissa kan leka med elden medans andra förlorar? Handlar det om ödet, är livet förutbestämt? Ja jag kan inte sluta grubbla. Handlar det om livets lott, turen, ibland så måste det finnas en ängel vid ens sida. Kanske var flickans ängel på kisspaus just då. Kanske hade hon redan bränt sina livlinor. Undra hur många jag har kvar i så fall? Stackars ängel, den har nog haft fullt upp i mitt liv. Tur att jag lugnat ner mig så att den får lite semester i all galenskap.

Det har nu gått 3år sedan flickebarnet tog sin ängel i handen och lämnade jordelivet för ett annat. Detta är mitt sätt att visa hennes närmaste min omtanke. 

Over & out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hahaha!

Så tokigt det blev, jag tänkte snabbare än vad jag skrev.
Ni får givetvis endast använda några speciella tal till denna kluring. Glömde visst den "lilla" detaljen!

Veckans kluring (v.20)

             ?  ?
      .          ?
    
                  
         ?  ?  ?

Placera talen 1, 2, 3, 4, 5 och 6 på rätt ställe. De får endast användas en gång. Lycka till!

Snälla våga skriva era gissningar. Carro leder fortfarande med 2p och på delad andraplats sitter Therese & Christer säkert med 1p var.

Over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (1) Trackbacks ()

bensin...

Jag har gjort det igen!!
Jag har hjälpt en annan människa, min text har fått någon att tänka till. Jag har berört, funnits där, printat ner fakta och skapat rättvisa. Någon okänd sökte, fann och tackade. Det blev som bränsle för mig, tack! Bloggen har kommit tillbaka till min ursprungsidé. Gött!
http://livetsomlena.blogg.se/2011/march/foserdiagnostik.html#comment

Over & out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

sommartider...

Soooommar sommar och sol... Jaa den låten har mina kära barn i klassen valt att sjunga på skolavslutningen. Å som jag kommer att grina denna dag. Ja jiiisess! Men men, jag har förberett både kollegor och barn. Så det kommer säkert att bli en bra dag, bra men otroligt sorgsen dag. Jag vill ju inte sluta, jag vill ju fortsätta att vara deras fröken även i höst, jävla skitungar! De har verkligen fastnat i mitt hjärta, allihop! Men det är väl bara att vänja sig. Som lärare så är ju skolavslutningar oundvikligt liksom.

Jo sommaren närmarsig med stormsteg (men enligt vädret så infinner vi oss snarare i april). Den svenska sommaren är härligt svängig, jag gillar dess ostabila varierande väder. Allt från kalla norrvindar till härligt soliga dagar. Måste väl erkänna att de soliga dagarna är lite extra sköna. Men det är då mina fyrbenta vänner har det som jobbigast. Varje sommar kan man läsa hemska reportage i dagstidningar om hundar som dött pga värmeslag i bil. Snälla låt hunden vara hemma!!

Sååå bra kom-i-håg-lappar!! http://hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp färdiga att skriva ut å ha i bilen :)

Over & out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kluring dax...

Svar på förra veckans kluring äääääääär: talen står i bokstavsordning. (skitstörande jag veeeet)


Veckans kluring (v.20)

            ?   ?
     
      .          ?              
    
                  

         ?  ?  ?

Snälla våga skriva era gissningar. Carro leder fortfarande med 2p och på delad andraplats sitter Therese & Christer säkert med 1p var.

Over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag är jag...

Snälla säg inte att du förstår. Säg inte att du är som jag. Säg inte att du begriper. För du är inte jag.
Mina bekymmer, mina känslor, mina mardrömmar, kan du inte förstå. Så snälla säg inte att du är jag. Jag vill vara mig själv, för det är jag bäst på. Ta inte mig själv ifrån mig, det är allt jag kan. Snälla låt mig vara mig, så som jag är. Låt mig vara fri och älska mig för den jag är, för det är det enda jag vill och kan.
Tack!
LJ.201105

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

min gamla trogna vän...

Det är med en stor sorgeklump i magen och samtidigt en stor lättnad som jag skriver ut följande:
Nu är min gamla pärla Toyotan såld. Min kära fina solblekta och rostiga bil är nu någon annans. Det känns tomt. Men svärfar, ja han firar säkert ikväll. Detta har nämligen varit hans önskan det senaste halvåret, å han har verkligen försökt påverka mig till ett snabbare beslut, ett tidigare farväl. Men icke, nee sånt fungerar inte på mig, nene. Jag är redo när jag känner det. Och just idag var en sådan dag. Kände det redan i kroppen när jag vaknade, att idag var det dags. Så när Christer åkt iväg för att hjälpa en kompis med div saker så satte jag mig vid datorn, diktade ihop några fina ärliga rader om min gamla vän och satte ut en annons på blocket. Det tog en timme innan annonsen syntes på sidan, men väl där så började det ringa. Ååh herreguuud så det ringde och mailades! Efter 10 min var jag tvungen att ta bort annonsen, jag blev ju helstressad. Hursom kom det tillslut en Nisse och köpte bilen. Klart!

Hej då Toyotan!
over & out!

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()

den första...

Nu har den första tjockiskommentaren kommit! Eller rättare sagt, nu har den första tjockiskommentaren kommit som gjort ont. Som fick mig att känna mig fet och ful. Faan åxå!
Varför sa hon så?

Som gravid får man ofta höra kommentarer som: ”- oj, så stor du är!” eller ”-nemenn sicken mage du fått!” eller ”-Tjena tjockis!” Vissa får höra att de är små medans andra får höra att de är stora. Hur-som-helst så ska magen alltid kommenteras på något sätt. Detta var något som jag var fullt medveten om innan jag blev gravid, men jag trodde verkligen inte att jag skulle ta åt mig. Alla uttalanden har hittills varit ok, tills igår.
”- Vad tjock du är!”
Ja hon sa så. Vad tjock du är, varför säger man så?
”- Jo tack!” svarade jag och försökte hålla god min.
”- Jo men du är ju tjock!” kontrar hon med då.
”Jo tack, jag vet. Kan ju bero på att jag va lite rund innan jag blev gravid.” säger jag, åsså smilar jag lite extra så att mingiporna nästan nuddar örsnibbarna.
Då säger människan, som tydligen inte har någon känsla för tajming.
”- Men du ska ju inte ha förens i september va?”
Precis där blev det svart för mig och jag vet inte vad jag sa till svar. Men förmodligen så fortsatte jag att le och nickade medstämmande, sådär väluppfostrat och trevligt.  

”Vad tjock du är!” Den frasen, påståendet, meningen har klingat negativt i mitt huvud hela gårdagskvällen och natten. Ja jag förstår att hon menade gravidmagen, men för mig så blev det så påtagligt. Jag vet med mig att jag ätit tokfel de senaste månaderna och att jag rört mig katastrofalt lite. Därför är det till min kännedom att jag har gått upp fler kilon än ”gravidkilona”. Även om jag inte varit gravid så hade jag gått upp i vikt, förstår ni? Därför känns det lite extra jobbigt när någon säger: ”- Vad tjock du är!”

Så snälla ni därute tänk er för vad ni säger till en växande kvinna. Allt behöver inte kommenteras. Jag själv har fått mig en ordentlig tankeställare och jag ber verkligen så mycket om ursäkt till alla fd gravida därute som jag kanske har sårat.

Over and out!

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (4) Trackbacks ()

kluring...

Svar på v.19 är 2. Vattennivån skunker när den hamnar i vattnet eftersom den väger mer än sin volym. I båten så tränger stenen undan mer vatten (nivån höjs) än vad den gör genom att ligga på botten. 

Redo för nästa? Här kommer V.20´s kluring!
Att hitta samband i en talföljd är ett vanligt problem att lösa, speciellt i olika intelligenstest. Denna ordningsföljd är lite knepig för i ett annat land skulle den troligtvis bli en annan.

11    1    5    4    9    0    6    7    10    12    38
Talen ovan står i en viss ordningsföljd. Vilken?

Lycka till!
over & out!

Permalink Kluringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

bara en hälsning till er alla...

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

ett år av saknad...

Blott en dag, ett ögonblick i sänder...
För ett år sedan började resan, mitt livs resa med kärleken. Det finns två människor som jag vill tacka oerhört extra mycket, men tyvärr så finns de inte längre med oss här på jorden. De klev av stigen och gav oss plats. Det var som att de ville att vi skulle ta över. De gav oss ett livsprojekt och skänkte oss ett liv. Nu är det vår tur att leva, blomstra och utvecklas. Deras tid är förgången, de vek av för vår skull. Men ack sicket stort tomrum de lämnade efter sig, det är fortfarande en stor sorg och många tårar. Ett år av saknad, ett år av tomhet, ett år av renovering och kärlek har nu förgått. Och jag vill tacka dessa två fina och snälla själar med hela mitt hjärta. Jag vet att de lyssnar, jag vet att de finns hos oss och jag önskar att de förstår. Det är nu med tårarna rinnades ner från mina kinder som jag skriver följande, att jag önskar ni vore här och kunde glädjas med oss. Jag vet att det är min väns största önskan, att ni fick se och vara med honom i denna lycka. Ni fattas honom oerhört. Men mitt förnuft säger att utan denna tragiska och sorgliga början så hade vi inte varit här.
Er bortgång var en början på vårt liv. Tack!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

identifikation...

Känner i hela kroppen att jag borde blogga, få ner något vettigt på pränt.  Men det stakar sig och krånglar, jaa orden har fastnat likt kött i en köttkvarn. Jag vevar och vevar men det går trögt och segt. Denna vecka har hela jag varit som en köttslamsa i en köttkvarn. Trööögt! Allt går låååångsamt, vädret är tråkigt och jag längtar tills det blir kväll och jag får sova. Konstigt för förra veckan var jag i gång från 7 på möran till 11 på kvällen. Men helgens 30års firande sög all energi ur mig. Jag blev som en urblåst ballong efteråt och jag har liksom inte lyckats att blåsa upp mig än. Å nu tänker vissa som läser detta att det har med min graviditet att göra. ”- så kände jag åxå när jag var i vecka 21.” eller ”- ååh så typisk gravidkänsla.”  Jaa jo visst det kan säkert ha med graviditeten att göra. Eller så är det för att jag slitit 24 seven både ute och inne inför kalaset, kan även bero på att utvecklingssamtalen är i full gång på jobbet, att det regnar ute eller att jag helt enkelt är trött! Jag vet att det finns tragiska människor som identifierar sig med sin graviditet, sorry folks jag är inte som ni. Jag är inte min graviditet bara för att jag är gravid och bär på mitt och Christers barn. Punkt och slut!

Så nu fick jag ur mig det! Phu det va skönt, tack för att ni lyssnade.

Over and out!

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (0) Trackbacks ()

kluring dax...

Förlåt för att jag är sen med veckans kluring, men jag har haft fullt upp i helgen. Någon har ju fyllt 30! Återkommer med mer detaljer om detta senare.

Svar på v.18: 75påsar godis
Varje barn äter 3 påsar på fyra dagar = 0,75 påsar om dagen.
0,75 påsar x 10 dagar= 75 påsar

V.19

I en simbassäng flyter en liten båt. I båten sitter en man med en sten i knät.
Vad händer med vattennivån i bassängen när mannen kastar i stenen i vattnet?

1. Vattennivån stigen
x. Vattennivån förblir oförändrad
2. Vattennivån sjunker

(Just nu leder Caroline Strid med 2p. Vågar ni utmana henne?  Hennes syster Therese kommer tight efter med ett starkt poäng)
Over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bye bye piercing...

Å där tog jag bort ytterligare en del av mig, en piercing. Så då var jag smyckesfri, förutom de i öronen då. Hörde du det mamma, nu har jag inga ”äckliga pärsingar” kvar!! Usch sicken ångest, jag ser faktiskt inte klok ut. En stor putande mage med ett stort hål på (navel). Ja jag vet att alla ser ut så (hålet alltså) men jag har liksom inte haft det utseendet på.... humm.... när var det? Studenten? Stockholm? Eller vänta här nu, jag var ju tillsammans med ...piiiip. Ja det är alltid lättast att tänka ut vem man hängde ihop med när man letar år, eller frisyr. Eller gör ni inte så? Jeje eftersom det var efter honom med stort H och innan jag bodde i Stockholm, så betyder det att jag var tillsammans med ...piiiip och året var 2000. Så jag har alltså haft detta magutseende i 11år. Inte könstigt att det är sorg i mitt hjärta, då får jag faktiskt vara lite ledsen, så det så.
Så mycket förändringar nu med kroppen, det är både svårt och konstigt att smälta. Men ändå sååå underbart. Äntligen en förändring! Livet är en skräckblandad förtjusning just nu å jag vet liksom snart inte vem jag är. Allt bara rullar på och det är så lugnt och skönt. Jaa jag önskar verkligen att fler skulle få uppleva den tid jag gör nu. Visst har jag fortfarande mina egenheter kvar, det är ju jag. Men allt annat är lugnt, inga energislukare runt om mig längre, bara kärlek, underbart!
Men så var det detta med piercingen, faan åxå. Jag trodde verkligen att den skulle få vara kvar, kanske inte hela tiden ut. Men åtminstonde någon månad till. Men icke! Den ville ut nu :(
Over and out!

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sol, smärta och fest...

Ja sicken grejarhelg vi haft sambon och jag, igen. Denna helg fick framsidan ett nytt utseende. Å hej å hå, så var de nya plattorna på plats. Humm, nee inte riktigt så lätt. Men bra blev det! Medans sambon bar sten och fejjade med det, så planterade jag mina kära solrosor (som förmodligen frusit ihjäl inatt), slet och grävde nya gräskanter, åkte och köpte kebab, planterade blommor i krukor, körde traktor, mm. Jo jag svor över att jag inte kan röra mig som jag brukar, jag har nämligen blivit lite osmidig på framsidan av kroppen + att det har börjat göra ont när jag bär för tungt. Jävla dret! Men annars så mår vi bara bra alla i familjen. Hann med att träffa min underbara Sofia också, det var skönt för själen. Lördagskvällen tillbringade jag i många vännerslag på ett 25årsfirande, mycket trevlig kompott av människor.

                   

Härligt att få så mycket gjort, men det känns i kroppen. Herrejesus sicken värk jag dras på idag. Men det var det värt!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

sanningen svider, men lite roligt är det...

Detta inlägg är till "grabbarna" som behöver ett gott skratt och till de få
kvinnor som klarar att höra sanning...

Namn/smeknamn
När Stina, Anna, Maria och Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia.
När Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar de varandra Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet.

På middag

När räkningen kommer så slänger killarna varsin hundring på bordet
trots att räkningen bara uppgår till 200 spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill erkänna att de vill ha växel tillbaka.
När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram blixtsnabbt.

Pengar

En man kan betala tjugo spänn för en sak som är värd tio spänn om han
behöver den.
En kvinna kan betala tio spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots
att hon inte behöver den, utan bara för att den är på rea.

Badrummet

Mannen har sex saker i sitt badrumsskåp: tandborste, tandkräm, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en reklamhandduk.
Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan med
största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.

Bråk
Kvinnan får alltid sista ordet.
Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.

Husdjur
Kvinnor älskar katter.
Män säger att de avskyr katter, men när inte kvinnan tittar så klappar
han dem.

Framtiden

En kvinna bekymrar sig för sin framtid tills hon hittar en man.
En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte förrän han hittar en
fru.

Framgång

En framgångsrik man är en sådan som tjänar mer än hans fru spenderar.
En framgångsrik kvinna är en kvinna som hittar en sådan man.

Äktenskap

En kvinna gifter sig med en man i tron att han kan förändras även om
det inte blir så.
En man gifter sig med en kvinna i tron att hon inte kommer att
förändras även om hon gör det.

Att göra sig i ordning

En kvinna gör sig i ordning när hon ska till affären, vattna blommorna,
gå ut med soporna, svara i telefonen, läsa en bok och hämta posten.
En man gör sig i ordning för bröllop och begravningar.

Naturlighet
Män vaknar lika snygga som när de lade sig.
Kvinnor förfaller av någon orsak under natten.

Åh barn...
kvinnan vet allt om sina barn, hon vet när de ska till
tandläkaren, om deras romanser, bästa kompisar, favoritmat, hemliga
rädslor, drömmar och önskemål.
Mannen är i stort sett medveten om att det bor små människor i hans
hus.

Och till sist lite visdomsord:
* Om din hund skäller vid bakdörren och din fru skäller vid
entrédörren; Vem släpper du in först?
Hunden, naturligtvis. Han tystnar när han får komma in.

* Jag gifte mig med fröken Rätt. Jag visste dock inte att hennes
förnamn var Alltid.

* Forskare har upptäckt en maträtt som minskar kvinnors sexlust med
90%. Den heter "bröllopstårta".

* I begynnelsen skapade Gud jorden, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Mannen, och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Kvinnan.
Sedan dess har varken Gud eller Mannen vilat.

                      
                                      Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

kluringen...

Om fyra barn kan äta tolv påsar godis på en påskhelg (fyra dagar), hur många påsar kan då tio barn äta på ett helt påsklov (tio dagar)?


Lycka till!
Over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (0) Trackbacks ()

vk...

Svar på förra kluringen (v.15) är: 35år

Förra veckan (v.16) hade jag påsklov från både jobb och blogg. Men det kommer en ny kluring på fredag. Ja jag loooovar!
Over and out

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()