Mors dag...

Det var mammas dag igår.
Så varför firar vi morsdag? Enligt wikipedia så är det tack vare en Ann Jarvis ifrån Philadelphia. Hon hedrade sin döda mamma år 1908, ett år efter sin mors bortgång. Dagen spreds i USA och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först till Storbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i större omfattning. Personer födda på tidigt nittonhundratal och deras barn firade inte dagen i någon större omfattning. Många hade uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera. De tyckte samma sak om Fars dag som inte heller den firades i någon större omfattning de första decennierna. Först på senare tid har dessa dagar uppmärksammats i större omfattning i Sverige.

Mors dag firas i de flesta västerländska länder men på olika datum.
2:a söndagen i februari: Norge
4:e fjärde söndagen i fastan (tre veckor före påsk) : Storbritannien och Irland
1:a söndagen i maj: Spanien  
2:a söndagen i maj: USA, Danmark, Tyskland och Finland.
Sista söndagen i maj: Sverige.
3:e söndagen i oktober: Argentina.

Firade du din mamma?

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Möten...

Tänk vad vissa möten kan beröra. Jag träffade en granne utanfört vårt hus en morgon när jag & Tilda var på väg ut på morgonpromenaden, det sa klick direkt. Vi började prata om hans nyinköpta husbil, sen så rullade det på. Det mesta han sa hade jag varit med om och allt jag berättade nickade han inställsamt till. Vi babblade på som om vi varit bästa kompisar i flera år. Vi pratade bland annat om hundar, separationer, barn, skola och plötsligt så va vi inne på ämnen som självmord, depression, panikångest och terapi. Vi båda öppnade oss otroligt mycket, ja det var ett mycket intressant och givande möte. Det kändes så naturligt att prata med honom och jag kände mig behövd. Han berättade att han hamnat i medicinträsket. Läkarna sjukskrev och skrev ut recept på recept och han mådde bara sämre och sämre för varje piller han stoppade i sig.                                                      
                                            
Tänk att mina erfarenheter kunde hjälpa någon. Och kanske dyker jag upp i hans huvud nästa gång han sätter kniven mot handleden eller går mot en bro för att hoppa, jag hoppas innerligt det. Jag förklarade bland annat för honom att man måste gå till botten med sina problem, att han måste gå tillbaka och se vad grundorsaken till depressionen är. Han höll med om det, men hans tidigare erfarenhet av terapeuter/psykologer skrämde honom. Jaa och så kan det vara, men vad gör du om din tandläkare är konstigt och skum? Jo du går till nästa, eftersom du har så ont och du står inte ut av smärtan. Samma är det med terapeuter, det klart att det kan ta ett tag innan man hittar den rätta just för dig. Men det är värt letandet och pengarna. För det kostar att ligga på topp! :)

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Du får inte...

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blott en dag, ett ögonblick i sänder…

”Döden, döden, döden…” så inledde Astrid Lindgren sina telefonsamtal med systern på gamla dar. På så sätt, var det ämnet avklarat.

Jag var på begravning igår. En fin begravning med en fin kista till en mycket fin människa. Ja allt var så fint. Människor som grät, prästen som höll en bra predikan, och kyrkan som ligger på en sagolikplats. Ja allt var så fantastiskt vacker, å vet ni? Till och med vädret var fint.
Prästen pratade om va viktigt det är att ha någon som hjälper en igenom exempelvis sorg, att man har någon att prata med. Han informerade oss i församlingen om vad som händer när man sörjer och vilket av jaget som är ledset och varför. Prästen beskrev det som att barnjaget är ledset för att det inte riktigt är medvetet om vad som händer, barnjaget gråter för att den inte kommer att få se den anhörige något mer och för att den inte vet vad det innebär. Vuxenjaget gråter för att döden är jobbig, vuxenjaget vet att hon/han kommer att sakna den avlidne. Vuxenjaget gråter även av rädsla för döden, att den även kommer att drabba oss en dag. Otroligt spännande att prästen använde sig av psykologiska termer.

Kyrkan är en otroligt vacker och beundransvärd plats. Jag passade på att titta på alla de detaljer och krusiduller som finns. Dopfunten, där alldeles bredvid kistan stod dopfunten. Livet. Kyrkan är verkligen en samlingsplats för de största händelserna i livet. Dopet, konfirmationen, giftermålet och begravning. Vackert!

Jag tycker inte att man ska se en begravning som något jobbigt, svart och dystert. En begravning är för mig, vackert, vitt och känslosamt. Det är vackert med människor som visar känslor och det är meningen att begravningar ska vara ett sista farväl. Men egentligen så är den avlidne redan död för längesedan. Men i själva verket så har man ju sagt det sista adjö för längesedan.  Givetvis förstår jag att är jobbigt att se sina nära och kära ledsna, det tycker jag med. Men för mig så är det naturligt att gråta och speciellt på en begravning.

Det jobbigaste på begravningar det är att se de sammanbitna, stoneface, de som biter ihop så att käkbenen står ut genom kinderna, de som sväljer gång på gång och önska att de vore på en annan plats. Jag tänker på de (framförallt) män som är uppfostrade till att bita ihop och att inte visa känslor. Fy faan vad jobbigt det är att se dessa människorna. Jag lider med dem och jag hoppas innerligt att min generations män inte blir likadana.

Ta hand om varandra, visa känslor, griiina ut ordenligt i varandras famnar, bli tröstade, ge tröst. Va tillsammans! Vi vet faktiskt inte när vår sista dag är kommen. Å tur är väl det.  

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

Koppelhund...

Jo det är väl dags att erkänna, Tilda har blivit en koppelhund. En hund som alltid går i koppel alltså, speciellt i skogen. Tråkigt? Svar ja. Men nödvändigt. Här mina kära läsare kommer 7 anledningar till att ha hunden kopplad (sommartid i alla fall):

·  Nu börjar skogens alla ungar födas. Här fångade min sambo två st på en bild, endast några dagar gamla rådjursungar å guuud så söta de är. I dessa tider är det extra viktigt att vi håller våra hundar kopplade. Inte för att jag tror att min Golden retriever skulle döda ett litet oskyldigt rådjurskid. Men hon (Tilda alltså) skulle säkert kunna skrämma bort mamman. Och små rådjurskid eller älgkalvar klarar ju sig inte själva.

·  Andra djur som är på frammars och som jag har fotat är huggorm. Men med tanke på att jag har läsare med ormfobi så publicerar jag inte den. Huggormen är ytterligare en anledning till att hunden bör vara kopplad, risken att en kopplad hund blir ormbiten är liten.

·  Och tal om onödiga och vidriga djurarter, hunden får mycket mindre fästingar om den är kopplad. Tilda har hittills endast haft 3st.

·  Om man håller sin hund kopplad så sticker inte hunden iväg till närmsta dypöl för att bada. Den har då inte heller möjlighet att rulla sig i okänt illaluktande bajs eller något annat äckligt.

·  Jag får promenadsällskap om jag har hunden kopplad :)

·  Grannarna och hundrädda kan inte längre klaga, gnälla, älta och leva på att det finns en lös hund i kvarteret.

·  Det är lag på det! http://www.svenskacollieklubben.se/Jordbruksverkets%20Checklista.pdf

 

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Marängtårta...Du behöver:

Två marängbottnar

Grädde

Valfri sylt

Frysta bär

Vispa grädde och blanda ner sylt så att det blir en ”klet”.
Klä en form (med löstagbar kant) med plastfolie.
Varva ”klet” och marängbotten. Börja och avsluta med ”klet”.
Låt stå i frysen minst ett dygn.
Garnera med frysta bär.

Enkelt och gôr gôtt!

Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

1000 besökare på mindre än 2 månader. Tackarrr!!! :)

Den 8:e april startade jag denna blogg och nu den 23 maj har jag haft 1000 besökare.                                                    
                                                             
Så på 45 dagar har jag kommit upp i 1000 besökare, det blir ett snitt på 22 läsare per dag. Men så har jag varit rätt så flitig åxå, detta inlägg är nämligen mitt femtioförsta. Alltså 51 inlägg på 45 dagar. Men de e ju egentligen inte så viktigt med siffror :) Bara en rolig bonus och något som ett bevis på att jag ska fortsätta. Tack alla ni som läser, livet som Lena.                 
                                                         

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mera recept...

 
LCHF jordnötskaka

150g smör
1 ½dl sukrin (http://lchfbutiken.noxshop.se/index.php?category_id=49)
6 msk jordnötssmör
3dl skalade sesamfrön
3dl kokos                    

1.      Sätt ugnen på 175 grader.

2.      Rör smör och sukrin poröst.

3.      Rör ner jordnötssmöret.

4.      Blanda kokos och sesamfrön och vänd ner i kletet.
         Rör samman allt till en deg.

5.      Låt degen vila i kylen 1 tim.

6.      Trygg ut degen i en form med löstagbar kant.
         Grädda i ca 20-30 min. Tills kakan stelnat.

7.      När kakan svalnat breder du över ett tunt lager jordnötssmör
         och strör över lite kokos.

Serveras med vispad grädde. Lycka till!

 
LCHF-Jordnötskaka och LCHF-kladdkaka

Permalink Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tårtrecept...

Chokladtårta a` la Lena

Inköp
Vispgrädde
Marsansås
Chokladtårtbottnar
Dekoration
Ägg
Socker
Grädde
Vetemjöl
Mörk blockchoklad 

1.      Börja med chokladsåsen.
Separera 3 äggulor från vitan.
Hacka 75g choklad
Blanda de 3 äggulorna, 1dl socker och 2dl grädde i en kastrull.
Vispa ner 2 msk vetemjöl och den hackade chokladen.
Tillsätt ytterligare ½dl grädde
Rör på svag värme tills krämen tjocknat
Låt krämen svalna innan du applicerar den. I tex vattenbad. 

2.      Placera tårtbotten på ett tårtfat alt pizzatallrik :) 
         Applicera marsansås på det ena lagret och chokladsåsen på det andra.

3.      Täck sedan hela tårtan med vispad grädde.
         Garnera sedan på valfritt passande sätt :)

 LYCKA TILL!

Permalink Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tio år sedan...

Tiden läker inte alla sår, men man kan lära sig att leva med dem.

Jag trodde aldrig att du skulle sluta älska mig, jag trodde liksom att jag var allt för dig. Men kärleken tog slut ifrån din sida och för det fick jag lida. Så många tårar och sömnlösa nätter bara för dig, du som inte längre ville ha mig.

Men nu har mitt hjärta äntligen vänt, jag känner inte längre likadant som jag känt. Visst finns du ibland i mina tankar, men det är inte för dig mitt hjärta bankar. Jag älskar en annan nu men han är inte som du.

Tycker ändå att det är tråkigt att det blev så här, trodde inte att vi skulle gå så mycket isär. Ibland så saknar jag din tröst, ja det är snart ett år sen jag hörde din röst. Önskar att du vore här, så att du kunde se att jag är lycklig och kär. /Stumpan

/LJ.200105                                                                        

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bebis...

Jag var och hälsade på en bebis igår…
Faaan så goa de är. Så enkla, rena, egoistiska och så fina. De bryr sig bara om sig själv, skiter fullständigt i om det gör ont på dem de rycker och drar i, eller om var deras spya hamnar. Ååh älskade små bebisar. De lever i nuet, skriker om de är hungriga, skriker om de bajsat, skriker om de har ont. Skriker, skriker och skriker. Och föräldrarna de matar, byter, gungar och duttar. Sen sover de, sover, sover och sover. Å finns det något vackrare och mer rogivande än ett barn som sover? Ååh så gooosit!!Jag vill åxå ha en bebis. Men framför allt så vill jag vara en bebis. Tänk att få vara så ego och alla skulle tycka att det vore ok. Ja tänk att få bete sig hursomhelst och ändå vara älskad av alla. Å bara ligga bland mjuka mysiga filtar och gosedjur, medans alla människor runtomkring gullar, passar upp och avgudar mig. Men det klart, torka mig i röven, det vill jag att göra själv :)

(Men den bebisen som jag var och hälsade på var tyst, nöjd och väldigt söt)

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mera födelsedag...

Vaknar. Känner mig orolig, nervös, pirrig, ont i magen. Men vad är detta nu då?  Åhnej ångest! DRET! Öppnar ögonen lite, ja jag kisar lite suddigt på klockan, den visar07.17. Faan va tidigt! Blundar och försöker somna om, men jag bara måste titta vad det är för väder ute. Öppnar ögonen lite och tittar ut igenom en springa i gardinen, det regnar. Blundar och tänker att nu ska jag definitivt somna om. Tittar sedan på min sambo, han spärrar upp sina otroligt vackra ögon, ler och säger: - Grattis på födelsedagen älskling! Sedan somnar han om lika fort som han vaknade. Jag ligger och stirrar upp i taket, funderar på allt som ska göras innan alla kommer. Paniken sprider sig sakta genom kroppen. Nej detta går inte längre, jag måste gå upp och börja greja. Ligger kvar lite till och funderar, grubblar, analyserar, planerar. Vad ska jag börja med? I vilken ordning ska allt göras? Vad ska göras? Hur kommer det att bli? Får alla plats? Usch det kommer att bli trångt! Finns det tårta så att det räcker? Finns det något till alla? Faan, jag har ju glömt att göra limekakan!! Sakta smyger jag upp ur sängen och ut till köket och börjar baket. Smidigt och tyst som en liten vessla svischar jag ihop kakan. Nu är jag färdig, kakan står i ugnen, det enda jag ska göra är att ställa äggklockan på 40min. Det blir alltså fyrtiostycken pip-knäppningar på den lilla högljudda manicken. Plötsligt så hör jag en lågt brummande stämma ifrån sovrummet – Är du uppe å bakar NU? Shitt jag är busted! (avslöjad)

Födelsedagen blev jättebra! Såklart :) Fina presenter, underbart doftande blommor och ett mycket trevligt sällskap. Vill passa på att tacka för alla presenter, blommor och grattishälsningar: telefonsamtal, sms, facebookmeddelande och facebookinlägg. Sicka underbara människor jag känner. Tack! U make my day!

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så sant...

"Så låt mig säga dig en sak nu lilla pysen... Är du flitig som ett bi, så jobbar du för hårt. Försök inte få det du inte får, försök inte nå det du inte når. Har du förstått att det här är riktigt och vad som helst är mindre viktigt. Så kan du utan besvär, bli nöjd och glad med livet som vi lever här." 

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Födelsedag...


Jaa nu så va det min tur att fylla år!


Jorå det blev ju några olika tårtor och kakor. Å självklart ska jag dela med mig av recepten :) Men det får bli en annan dag.
Tack alla kära för alla grattishälsningar!
Pösser Å kramer

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Genus...

Följande blogginlägg fick jag inspiration till i morse. Jag satt nyvaken och drack mitt morgonkaffe, undertiden bläddrade jag lite ointresserat i ett reklamblad. Då såg jag följande bild framför mig:

Jag har tidigare tänk på det och jag tycker faktiskt att uppdelningen mellan könen är bedrövligt. Att det till och med ska förekomma i reklamblad är illa. På universitetet var detta en ständigt het debatt. GENUS. Genus är för mig och mina kollegor inom lärarkåren ett mycket känt och omtalat ämne. Men för att få förändring så krävs det att alla människor tänker lika. Även civilekonomer, affärsbiträden, lokalvårdare osv Alla måste vi hjälpas åt att skapa ett samhällsklimat där det är ok att se ut, känna och vara som man själv vill.

För mig handlar inte genus om att alla pojkar ska gå klädda i rosa kjolar, nee för mig är genus att alla ska få lov att vara individer och inte ett kön. Jag är väldigt emot könsfördelning. Uuu nu känner jag hur vissa av mina läsare börjar sucka och ifrågasätta min text, taggarna sticker ut och ni tänker – Varför kan man inte bara låta allt vara som det alltid har varit?! Jao det skulle vi väl kunna. Men varför ska vi stanna i samhällsutvecklingen? Alla strävar vi väl mot ett jämlikt samhälle där alla människor är väl värda lika mycket, eller?

Så vem har bestämt att rosa är en tjejfärg? Vem har bestämt att dockor är en tjejlek? Vem har bestämt att man är eller (som många dessvärre tror) ”blir” homosexuell om man leker och klär sig som det motsatta könet. Varför denna hemska könsuppdelning? Jag tycker att det är vidrigt att ett barn inte ska få köpa sig vilken klocka den vill, utan att först fråga sig vilket kön den tillhör och sen utefter det titta på vilken sida i reklambladet hon/han får välja klocka. Och skulle exempelvis pojken ”råka” titta på fel sida, så är den vuxne snabbt där och rättar. – Men du kan ju inte ha en tjejklocka heller!

Detta gäller nu inte endast klockreklamblad. Klädaffärer, leksaksaffärer, sportaffärer är tydliga exempel på affärer som har uppdelningar mellan könen. Varför kan inte barn få vara barn? Varför måste de vara pojke eller flicka? Men framförallt så frågar jag mig och er, varför måste pojke och flicka vara stereotypa motsatser?

Om en tjej gillar kläder på pojkavdelningen och gillar att spela fotboll så kallas hon för pojkflicka. Men vad kallas en kille som föredrar att köpa kläder på tjejavdelningen och föredrar att leka med dockor? Bög? Tillskillnad från tjejen så får killen en annan sexuell läggning. Konstigt och tänkvärt!

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

Tack!

Jaa jag vill med detta blogginlägg tacka ALLA mina läsare. Även du/ni som läser med destruktiva synande ögon. Jag vill tacka er för att ni läser och att ni då och då skriver en uppmuntrande kommentar. En extra eloge till er som även skriver och tackar mig på facebook. Men framförallt så vill jag tacka DIG, DU som skrev ett brev till mig i lördags. Det brevet fick mig att känna mig viktig, (och tårögd.) Ni förstår, hon skrev att hon gillade det jag skriver, hon skrev att hon tyckte jag är bra, hon skrev att hon tycker jag är duktig på att skriva. Hon känner jag knappt, vi är uppvuxna i samma by men med några år emellan oss. Så jag kan inte skylla på att det var av ren vänskaplig gest hon skrev till mig. Det hon skrev menade hon, jag kan inte skylla ifrån mig detta beröm. (tro mig jag har försökt) Ja jag älskar att få beröm och att stå i centrum, men nu ska jag avslöja något för er. Bara för att jag gillar att få uppskattning, beröm och kärlek så betyder inte det att jag kan ta emot och vårda det på ett bra och sunt sätt. Alla kan stå i centrum, en del behöver lite större och hårdare maska att dölja sig bakom. Men desto hårdare masken är desto svårare är det för berömmet att nå fram. Konsten är att klara av att plocka av sig masken och våga stå kvar och våga ta emot beröm. Rörigt? Jaa kanske, men jag kommer att komma in på detta ämne fler gånger.

Ååh vad jag önskar att jag var som hon. Hon är garanterat en sådan människa som ger beröm och säger till sin vän att denne har en fin tröja, medans en annan bara tänker och glömmer att säga det. Ååh vad jag önskar att jag var som hon. Sicken beundransvärd människa, hon gör inte som du och jag som bara tänker att vi ska göra en massa bra och sedan glömmer, nee hon tar verkligen tag i saken. Det är människor som hon som kommer långt i livet!

Tänk att några ord kan få en att må så bra. Jag ska verkligen ta lärdom av detta brev och försöka så gott jag kan efterlikna detta glada och kärleksfulla beteende, mer kärlek åt mänskligheten. Snälla gör det du åxå! Haha, nee inte ska du känna dig tvingad att skriva ett inlägg nu till mig :) Men se dig om, ge en komplimang eller en klapp på axeln till den första människan du träffar efter du har läst detta. PAY IT FORWARD! (jo mamma det betyder: skicka det vidare, ja budskapet alltså)

Önskar er alla en mycket trevlig och kärleksfull dag!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Baktips...

Vaniljsockerkaka
75g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 - 3 tsk vaniljsocker
1 ½ kokande vatten 

1.      Sätt ugnen på 175’. Smält smöret och låt det svalna.

2.      Smörj och bröa en form (våga variera, ex ströbröd, kokos eller sesamfrön.)

3.      Vispa äggen och sockret poröst.

4.      Blanda torrvarorna. Koka vattnet!

5.      Tillsätt smöret och torrvarorna i smeten.

6.      Blanda slutligen ner det kokande vattnet i smeten. 
         Häll smeten i en sockerkaksform.

7.      Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min.

                           Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tänk er för…

Återigen går jag ut på plankan och riskerar att hamna i ett hav fullt med hajar, ja ännu en gång tänker jag kasta mig ut i en lian utan att först kolla att den håller all min tyngd. Yes jag ska göra det igen, ta upp ett ämne som återigen kommer få folk att känna sig träffade. Sorry!

Denna gång tänker jag upplysa allmänheten och mina vänner om alla IDIOT - grupper det finns på facebook. Som inte ser så bra ut på din sida. Jag tänker främst på dig som vill ha ett jobb i framtiden eller söker en utbildning. Nu tänker du att, haha alla kan ju inte gå in på min sida. Men har du aldrig funderat och varit förvånad över hur allt ibland hänger ihop. Hur alla känner alla på något sätt. Att din arbetskamrats farmors barndomskamrat är din partners halvsysters morfar? Det finns alltid något sätt att komma in på din sida genom vänners vänner. Även om vi lever i ett land där vi får yttra vad vi vill, så ser det inte speciellt bra ut på cv´t. Facebook ger en bild av hur du är som person. Ja jag tycker att det är fel att folk får sparken och dylikt pågrund av någon facebookbild, men å andra sidan så tycker jag att folk kan tänka sig lite för. Jag skulle aldrig anställa någon som ex är med i någon av följande grupper.
Vill du titta på film? - NEJ, jag vill ha sex! Som arbetsgivare är jag inte intresserad av ditt sexliv.
Vi som hatar kukhuvet som slängde ner hunden nerför bron! Konstigt ordval. I och med att du är med i gruppen så accepterar du ett sådant dåligt språk och du kanske rent ut sagt använder dig av det.  
Jag kanske är en sur jävel, men du är ju helt jävla dum i huvudet! Jasså är du?!
Pissa på HV71 Dåligt ordval. Jag håller åxå på olika lag, men jag nervärderar inte de andra för det.
Skratta inte åt en blatte som cyklar. Det kan vara din cykel han cyklar på ??
Vi som vill ha tillbaka negern på nötcrémen Varför det, är du rädd för förändring? Varför reagerar du då inte på att mjölkpaketen byter utseende?
Vi som skiter i er BH färg, VISA PATTARNA ISTÄLLET humm…
Det heter, har alltid hetat och kommer alltid att heta negerboll! Genom att stödja denna grupp så visar du att du är rädd för förändring och är med och bromsar utvecklingen av det svenska språket.
NEJ TACK ! Till moské i Sverige om du är med i denna grupp så visar du omvärlden att du är emot ett mångkulturellt samhälle.
Vad säger jultomten år 2015? - Hohoho finns det några svenska barn här?
Jag är inte rasist, bara en smula mörkrädd
Skämt? Ja alla har vi olika humor, men dessa ”skämt” är rasistiska.

Hoppas ni lade märke till att jag skrev att: Jag skulle aldrig anställa någon som va med i följande grupper. Men ni är fortfarande mina vänner. I en relation, vänskaplig eller kärlek så behöver man absolut inte ha samma åsikter. Tycker inte jag iallafall, men jag kanske inte alltid skrattar åt era skämt.

Facebooks grupper är ett sätt för folk att samlas runt ett gemensamt ämne. Grupperna används på många sätt. Det kan gälla att vädra politiska åsikter eller bara vara med i en grupp om sin egen hemstad eller som hyllning till din favoritartist. Många skapar grupper för att skapa opinion eller markera sin ställning i en fråga t.ex."Gruppen för oss som vill stoppa våldet" och många av de senare grupperna är det sällan så mycket aktivitet i utan det är med som att skriva på en protestlista. Ett ställningstagande. Att visa vad man tycker om ett ämne. Alla som är medlemmar kan skriva inlägg och även lägga upp bilder. Jag måste ju medge att många av facebooks grupper är komiska, här är några förslag:
När jag var i din ålder så var vi tvungna att spola tillbaka våra filmer.
"Where are you from?" "Sweden." "Oh, Switzerland!" "No... Ikea, volvo...Hot girls!" "OH, SWEDEN!"
jag vet, jag såg det på facebook!
Vi som måste bre smöret på en speciell sida av mackan!
Vi som citerar Smala Sussie varje dag, minst....
Du: "Jag vill ha en Cola." Kypare:"Är Pepsi OK?" Du:"Är Monopolpengar ok?!"
Jag är inte beroende av Facebook - jag måste bara kolla läget varje dag.
Om alla pratade värmländska skulle det inte finnas några krig

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

Livet...

Så skört och ömtåligt livet är
någon som alltid funnits för dig finns snart inte längre här
Ett kort telefonsamtal förändrade din dag
din vän rasade snabbt från stark till svag
Plötsligt har allt förändrats, plötsligt har allt stannat upp
ditt liv har gått från lycka och ljus till svart och korrupt

Så skört och ömtåligt livet är
snart finns varken du eller jag här
Så vi ska ta tillvara på livet
och inte ta varandra för givet
Alla är vi tillfälliga gäster i varandras liv
så sluta se varandra som något simpelt tidsfördriv

Så skört och ömtåligt livet är
din vän är snart borta hon finns snart inte här
Hennes kropp är trött den kanske inte orkar kämpa mer
men hennes själ kommer alltid att finnas med er
Snart är det hennes tur att vandra den väg vi alla ska gå
det kommer att bli bra, vi fixar denna sorg tillsammans vi två
                       /LJ 201005

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bättre sent än aldrig...

Jo visst sörru, jag har gått å bleve ett riktigt Coldplay fan. Shitt va bra de är, så där helt plötsligt. Sissodär tio år senare :)


Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vargkriget…

Jag såg en fruktansvärd dokumentär igår, den handlade om illegal vargjakt. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att inte uttrycka min ilska och förtvivlan i olika skällsord. Men va faan, vilka jävla nötter!! Jag satt stundtals och skämdes över deras vägnar. Så där, som ni vet när man ser en pinsam komedi på tv, ja en komedi där det blir pinsamt för huvudpersonen, att denna gör bort sig så kopiöst att man kryper upp i soffan och bara vill dööö för att det är så pinsamt. Så kände jag stundtals igår, mellan mina förtvivlade tårar och ilskan. Ja jag erkänner, när dokumentären va slut så rann tårar ner från mina kinder och jag var så arg så jag började dammsuga i ren frustration och meddans jag damsög så skrek jag ur mig olika hemska ord som ej bör stå i en blogg.

Jag förstår boskapsskötarna att de vill skydda sina djur, det skulle jag åxå vilja ha möjlighet att göra om jag vore i deras sitts. Där har regeringen tyvärr gjort bort sig. Programmet tog bland annat upp en mycket sorglig historia om en bonde som blivit av med får som vargen tagit. Andra gången vargen var i hagen så sköt bonden vargen för att försvara sin boskap. Bonden fick 6 månaders fängelsestraff. Jag tycker att detta är skamligt och verkligen jättesorgligt, att Sveriges rättsystem inte håller i alla lägen. Men det är väl för faan inte vargens fel att bonden fick fängelsestraff! Jo visst sörru, detta idiotgäng som dokumentären handlade om menar, att det är vargens fel att bonden hamna i finkan och därför ska alla andra vargar också dö. Så istället för att lägga energi på att få lagar som stämmer överens med den nutida vargstammen och exempelvis fixa fram pengar till höga staket och dylikt, så tar dumhuvena lagen i egna händer och ger sig ut i skogen och begår mångfaldiga brott. Något som verkligen blir och är kostsamt för Sverige.

För de skjutgalna dårarna jag såg på tv´n igår va inga boskapsägare som ville skydda sina får. Nee de var pengarkåta råa mördare och djurplågare, som gör vad som helst för att utrota vargen. Och varför? Jo, det mina kära läsare ska jag förklara för er. För enligt de själva så kostar vargen samhället pengar. Eftersom vargen tar älgen (ja vi med normal hjärnkapacitet vet att det kallas för näringskedjan och att den regleras automatiskt med naturens hjälp) jo och eftersom älgen minskar så kan inte jägarna skjuta så mycket älg, och då mina vänner så förlorar markägarna pengar. För det är nämligen så att folk ifrån Europa kommer till Sverige och betalar mycket pengar för att få jaga älgar på svensk mark. Så de utrotar alltså inte vargen för att den dödar och äter upp älgköttet för oss, de utrotar inte vargen för att den tar boskapen, de utrotar inte vargen för att den ger sig på hundarna under jakten. Nee för de utrotar vargen för att den ställer till det så att inte markägarna kan hyra ut jaktmark till rika Européer, som betalar dyrt för att få komma hit och skjuta våran älg. PENGAR, PENGAR, PENGAR!!

Jag kommer själv från en jaktfamilj, jag är uppvuxen med vapen, kadaver, skogskläder, kött och gemenskap. Men det jag såg igår är långt ifrån det jag är van vid. Innan jag såg detta fruktansvärda dokumentär så trodde jag (jaa kalla mig naiv) att alla jägare tyckte om djuren och gjorde pinan så snabb och smärtfri som möjligt. Men jag hade fel och det har plågat mig hela natten. Hur i helvete klarar de av att sova om nätterna när de vet att det finns skadeskjutna djur ute i skogen?! Ja visst, vargen är ett rovdjur, precis som björn och lodjur. Men vad får dem tro att de har rätt att plåga, förgifta, skadeskjuta, pina och mörda vargen för de?! Ja jag vet att det kanske kommer att uppröra människor att jag väljer ordvalet mörda, men jag gör det av den anledningen att det de håller på med är just mord i mina ögon. Att lägga ut gift, fällor, skjuta från bilar, använda laser så att vargarna blir blinda, spränga lyor där vargbebisar sover mm. De e faan inte jakt för mig, det är mord.

Å vet ni vad en av IDIOTERNA har mage till att säga. ”- Vi gör detta för demokratins skull. Vi lever i ett demokratiskt samhälle så därför har vi rätt att göra detta.” Men herreguuuud!!! Så ett demokratiskt samhälle för dessa puckon är alltså = att ta lagen i egna händer??! Fler exempel på pinsamma mindrevärdskomplex fraser som sas va bland annat: - Di i Stôckhôlm tror att di kan bestämme allt, di vet inte hur vi har’rt här på landsbyggda.”  Men hallååååå!!! Ja jag hoppas verkligen att ni förstår vad jag menar. En behöver väl för faan inte bo i Stockholm, bara för att man vill behålla vargen.

Jag vill ha kvar en frisk vargstam i Sveriges skogar. Och jag tycker att man ska få rätt till att försvara sig själv, sin gård och sina djur. Vargen ska hållas i skogen och så länge vi människor går in i den djupaste vargskogen och jagar dem så kommer de att söka sig längre ut ur skogen och tillslut nå samhället. En behöver ju inte vara en Einstein för att fatta det.

För er som vill bilda er en egen uppfattning se: http://svtplay.se/v/1972235/dokument_inifran/vargkriget

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jo´rå så att eee...

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()