Mellanmjölk och melodifestival...

...eller mello som fanatikerna säger.

Hur kommer det sig att vissa individer är ”antingen eller människor”. Under mitt 30åriga liv så har jag stött på några av dessa varelser. De är oftast män. Inte alltid, men oftast. Och de har förmågan att reta gallfeber på mig, ja deras resonemang får mig att slita mitt hår av ren frustation. Så hur känner man igen en AEM-person? Jo det gör du tidigt i en diskussion. De ger aldrig med sig, lägger sig aldrig ner. Säger du ja, säger de nej. Frågar du en fråga, så har de alltid ett tydligt svar och åsikt som de absolut INTE kan rubba. Vissa av dem har även väldigt svårt acceptera andras åsikter. Å jag blir så frustrerad och ställer frågorna: Måste allt vara så fasanfullt svart eller vitt? Varför finns det bara två alternativ i livet, antingen hatar man det eller så älskar man det?

Melodifestivalen är ett tydligt exempel. Ja jag ser på programmen, om jag inte är upptagen med annat. Om jag planerat en tv-myskväll och det finns melodifestivalen på tv´n så ser jag självklart på det. Jag tycker att det är en del av allmänbildningen, ja att hänga med i tiden. Men nej jag ringer inte och röstar, jag sitter inte heller hemma och skriker och hejar med plakat. Jag ser melodifestivalen för de det är, alltså en annorlunda helgunderhållning. Men en AEM-person antingen hatar festivalen, eller älskar det. Alltså, svart eller vitt. Hela tiden motsatser. Måste man hata saab bara för att man äger en volvo? Är det så att antingen är man socialdemokrat eller moderat? Om man jobbar upp sig, byter jobb, bostad osv till det bättre. Måste det då vara så, att man då var missnöjd med det man hade tidigare?  

Å jag då, ja jag är liksom en mittemellan människa. Så där härligt mellanmjölkssvensk! :)

Over & out

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

vackert väder...

Bara gå ut, snälla inga undanflykter nu. Passa på att gå ut i det fina vintervädret!! Jaja, självklart ska jag gå ut, måste ju passa på att få lite extra solenergi, vitamin D tror jag bestämt att man får av solen åxå, jajjemän det är bra, så det är klart att jag ska gå ut och få det gratis. Vitaminer och frisk luft, det kommer min kropp att må så bra av. Ska bara kissa lite först. Ojojoj vad handfatet var skitigt, bäst att svabba av det, å handukarna ja de måste verkligen bytas. Hoppsan tvättkorgen var visst full, bäst att passa på att sätta på en maskin. Ja jag plockar ner den torra tvätten nu så är det bara att hänga sen. Hoppsan sicka vissna blommor vi har i tvättstugan, bäst att vattna. Passar på att vattna alla husets blomster samt att jag pratar lite med dem åxå, för det har mamma sagt att man ska göra :) Oj så dammigt det var i sovrummet, bäst att damma lite och bädda rent i sängen och reda ut klädhögen och rensa troslådan.
Japp då var jag klar!
Då så, vad va det jag skulle göra? Äähe jag sätter mig vid facebook en stund.
(15min senare)
Ja men just det ja jag skulle ju gå ut!! Ska bara kissa först...Over & out!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

OrdspråksHitler...

Ordspråk och fraser är den största innegrejer, både som tatueringar och heminredning. Och helst ska de vara på latin, så att man är tvungen att fråga vad det menas. Här har jag samlat de 3 mest uttjatade.

"Veni, vidi, vici" – Jag kom, jag såg, jag segrade. Sitter fastbläckat på var och varannan idrottspelare.

"Cerpe diem" -fånga dagen. No shit! Det trodde jag att alla försökte göra. Men jag kommer bli deprimerad om jag ska tänka varje dag att denna dagen kunde vara den sista. Deprimerad och stressad!

Och nu till det värsta av dem alla ”Omnia vincint amor” – amen för faan, nee kärleken övervinner inte allt. Förlåt till alla drömmare, här kommer verkligheten. Tomten finns inte på riktigt och kärleken kan ta slut! Jaa den kan faktiskt bara ta slut en dag. Andra saker som kan hända och påverka en relation (eftersom vi är människor) är ett svek, otrohet, sjukdom, kan kärleken övervinna det? Nee, precis jävla skitsnack. Omnia vincit amore-uttrycket används endast av kvinnor som lever i stormiga, olyckliga förhållanden.

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

mera fb...

Mycket fåniga och löjliga massinlägg har man sett på facebook, men denna tar ändå priset.

”Jag Ska kunna ha en Svensk Flagga hissad, utan att bli kallad rasist. Jag Ska kunna fira Sveriges nationaldag, utan att bli kallad rasist. Jag Ska kunna sjunga Sveriges Nationalsång, utan att bli kallad rasist. Jag Ska kunna älska mitt land, Sverige, utan att bli kallad rasist. Kopiera det här om du törs, jag törs!!”

Haha, jaa självklart ska man kunna göra allt detta och vem kan inte det utan att bli kallad rasist? Jaa så fånigt, inskränkt och lågt att tro att man skulle bli kallad rasist bara för att man är svensk. Undrar vad det är för slags människor som kopierar texten och för detta dumma meddelande vidare? Låginkomsttagare, undersköterskor, inavel, människor och barn som har blåögda föräldrar. Eller så är det helt enkelt så att det finns människor som inte vet bättre, människor som inte sett sig om i världen och mött medmänsklighet. Kanske är det även så att de inte förstår innebörden av texten. De läser och tycker att det är fördjävligt att man inte kan hissa flaggan osv. Men de som kopierar denna text är ju just de som kallar sig själva rasister. Svårt att förstå? Jaa då kanske du ska ha kvar texten på din status. Jag är iallafall otroligt stolt Svensk som både sjunger nationalsång och hissar flagga på vår nationaldag!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

vänskap...

                            "vänskap är som ett äppelträd,
                     man måste våga kapa gamla grenar ibland
                                så att det kan växa ut nya"

Det är jobbigt på alla sätt och vis när kärleken tar slut. Livet förändras, man mister en familj och ibland vissa vänner. Men jag är så innerligt glad att det sistnämnde inte behövde hända mig. Det gjorde jätteont när hans familj vände mig ryggen och jag var jätteledsen att mista dem. Men livet går vidare och vännerna förstod, det var det viktigaste. I helgen fick jag min upprättelse, jag sitter på en fest och har det jättetrevligt när det plötsligt slår min nyktra välutsmyckande skalle: - detta är ju hans gamla vänner, som nu jag och min ”nya” kärlek umgås med. Lycka!

Min största fasa att förlora alla, blev inte ett faktum. Ni som var på festen får sig säkert ett gott skratt och ni funderar hur faan jag skulle kunna sakna någon som t ex Fruckan ;) Men jag tycker att han är fin och underhållande på sitt sätt :) Medans andra säkert får sig lite hybris, men allt detta bjuder jag på. För nu vet jag att åtminstone en i gänget läser livet som Lena, i alla fall när jag länkar från fb. Reeespekt!
Over and out.

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fest, mattrubbel och romantik...

Vi börjar med romantiken. Jo jag slog på stort i torsdags. Städade bort alla snorpapper, tog en dusch, tände ljus, satte på mig obekväma men ack så fina underkläder. Sen så väntade jag. Och den som väntar på något gott... ja herregud så bra det blev. För hem kom han med MAX-mat, rosor och två jättefina stenhjärtan. Sicken tajming! Tror att vi båda kände romantiktorkan här hemma. Sicken underbar myskväll. Vi åt, såg på en gammal Beckfilm och somnade i soffan. Helt slut av all förberedelse :)

Sedan jag blev sjuk för 10 dagar sen så har det blivit matkrångel i systemet. Ingenting smakar. Det enda som jag är sugen på är kolhydrater och ju mer kolhydrater jag stoppar i mig, desto mer sug och illamående, ja ni förstår. Siktjobbigt!

Igår var vi på fest, känns som evigheter sedan. Ja en och annan köksbordsfylla har väl blivit av här hemma, men det är liksom inte samma sak som att gå på fest. Det var så härligt att göra i ordning (förutom att min näsa flagnar av all snorsnytning). Och trevligt var det! Det var en fest med både nya och gamla ansikten. Tänka sig så att det blev, att jag fick behålla galningarna i mitt liv, lycka!
Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

torsdag...

Äntligen underbara härliga torsdag, bästa dagen på hela veckan. Äntligen kommer väskan hem med all smutstvätt och nu väntar 4 sömnlösa nätter med snarkningar i örat. Jaa äntligen kommer han hem så att han kan stöka till det här hemma och lägga saker på fel plats. Men framför allt så äntligen får jag någon att gnata och klaga på i hela 4a dagar. Åååh så skönt!
Underbara härliga torsdag! :)


Over and out

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vad är lycka..?

Jo det mina vänner är när man den 5:e sjukdagen vaknar av att febern äntligen är borta och man upptäcker att svärmor varit och hängt bröd på dörren. Lycka är även när man lite senare samma dag upptäcker en sockerdricka i kylen och frysta jordgubbar i frysen.
Så nu sitter jag här i soffan, pröppmätt och lycklig!


Over & out

Permalink Livet Kommentarer (4) Trackbacks ()

Min kärlek...

The greatest thing you´ll ever learn. Is just to love and be loved in return!

"Suddenly the world seems such a perfect place
Suddenly it moves with such a perfect grace
Suddenly my life doesn't seem such a waste
It all revolves around you
And there's no mountain too high
No river too wide
Sing out this song and I'll be there by your side
Storm clouds may gather
And stars may collide
But I love you until the end of time"


Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Besvikelsens dag...

Jaa då var det dags för alla romantikers dag. Men för oss som inte lever tillsammans med en Casanova eller ni som inte lever tillsammans med någon alls, jaa för oss är det en besvikelse dag. En dag som påminner om att man saknar något, jävla dret dag! Men istället för att deppa ihop så försök att göra denna dagen till något vettigt. Bestäm dig för att uppvakta någon, ja välj en person i din närhet. Skicka ett sms, blombud, ring och bjud på mat, åk och spontan hälsa på. Gör något idag som du inte annars gör. Eller varför inte passa på att skänka en slant till någon organisation, hjärtfonden kanske! Ta vara på dagen, gör någon glad på alla hjärtansdag!
                                         

over & out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdateringar...

Till mina kära bloggvänner, här följer en liten uppdatering gällande mitt liv.

Namn:
Lena Johansson
Civiltillstånd: sambo med en man och hund
Bostad: Bor i ett lagomt rött hus på landet
Arbete: Är lärare i en åk4-5 i Karlstads kommun
Fritid: Jag renoverar insidan av hus, pysslar om hunden, BLOGGAR, lagar mat, bär in ved, läser vardagspsykologi och försköker sköta om knoppen så att inte livet står still. 
Drömmer om: Ingenting speciellt just nu faktiskt. Låter kanske klyschit, men jag är så glad att jag, min familj och mina vänner är friska och har det bra. Så jag njuter av denna stund i livet. Drömma kan jag göra lite längre fram.
Övrigt: Jag fyller 30 magiska år i maj

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var då...

Ett år har gått, ett år av både lycka och missär. Beroende på vems ögon man ser igenom. Jag klev av karusellen för jag orkade inte längre. Men jag hoppade av och svek, kanske när vännen behövde mig som mest. Egoistiskt?
Ja jag valde min hälsa och välmående framför en vän. Du får själv avgöra vad som är rätt och fel. För jag ångrar inte ett ord, jag trivs här ute i perforin. Där jag kan följa spektaklet på håll, utanför mitt liv.

Jo jag bara undrar, vem är du…?

Ja vem är du som söker upp mig en gång var tredje månad för att du vill ha någon att ösa ur dig all din skit på. Vem är du som vill ha mitt stöd, höra mina ord och bli tröstad i min famn. Vem är du som helt utan respekt tar all min energi, som drar med mig ner till det djupaste helvete. Vem är du som tror att jag är någon slags avfallshink som du kan spy i eller någon värdelös soptipp som saknar helt mening. Ja vem är du som ena sekunden tackar mig för allt mitt stöd, sedan vänder dig om och går men ”glömmer” att ta med dig de rådande ord jag gett dig. Vem är du som tror att jag kan knäppa i fingrarna och dina problem är borta och vem är du som tror på fullaste allvar att dina problem beror på dina medmänniskor. Vem är du som inte respekterar och tar mina ord på allvar, som står och ser på när jag försöker hjälpa dig, som om du inte vill att problemen ska försvinna. Vem är du som säger att du älskar mig. Vem är du som jag tänker på om dagen och drömmer om på natten. Vem är du som säger att du känner mig, som påstår sig veta hur jag fungerar och trots detta får mig att må så här.

Jo jag bara undrar, vem är du som kallar dig för min vän?

LJ.201002

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

starka känslor...

Vissa dagar så tänker jag mer än andra, det tror jag nog att ni listat ut vid det här laget. Och då och då händer det sig dessa tänkardagar, att jag tänker på andra. Det kan vara en familjemedlem som dyker upp, eller en gammal vän, ibland en arbetskamrat. Jaa de dyker plötsligt upp från ingenstans i mitt huvud. Igår hände det igen. En gammal vän som jag umgicks mycket nära för över tio år sedan fanns i mitt huvud, i över en timme. Det hela slutade med att jag skickade ett sms, bara för att tala om att jag tänkt på henne, och vet ni vad?!! Hon hade tänkt på mig med. Härligt! Jag log resten av den dagen och jag tror säkert att hon kände detsamma. I bland så krävs det bara ett litet kort sms för att dagen ska bli lättare. Ett bevis på att någon tänkt på mig.

En annan tänkar dag stod jag i duschen när plötslig en vän dök upp i huvudet. En bild som var olycklig och trasig. (Bilden sa mer än så, men jag vill inte gå in på alla detaljer.) Det var iallafall fruktansvärt att se en vän i det skicket. Efter en tids analysering, jag ringde upp för att se att allt var ok. Det blev ett bra samtal och jag kände mig lycklig efteråt. 

Jag vet inte vad eller vem som sänder dessa tankar och just nu så skiter jag faktiskt i det, jag är bara så oändligt glad att jag har en förmåga som jag trivs med. Förmågan att känna känslor!

Over and out!  

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Filmtips...

Jag såg en film igår, ”Precious”. Bara se den, snälla bloggvänner. Se den och njut. Jaa njut av filmens utveckling. Handlingen är svårnjutbar, för den är vidrig. Filmen handlar nämligen om en överviktig 16årig flicka, som är blivande tvåbarnsmamma och det är hennes far som är pappa till båda barnen. Fickans namn är Clareece Precious Jones. Hon lever tillsammans med sin slavdrivande mamma som sitter framför tv´n hela dagarna och ger order. Precious är osynlig ända fram tills den dagen då hon byter skola och hennes liv plötsligt får en vändning. Hon lär sig att läsa, skriva och framför allt så får hon lära sig att hon är viktig. Ja sensmoralen i denna film var direkt inte svårtolkad.

Det spelar liksom ingen roll vilket slags helvete du haft som barn så har du ett val som vuxen. Ska du gå igenom ditt liv som ett offer eller ska du leva ditt liv? Precious hade ingen, men det var när hon sakta och försiktigt öppnade sig och började tala om sina problem som hon växte. Så sitt inte inne med en massa skit, ut med det! Det finns en hel värld av människor att prata med. Speak out!

Se filmrecensionen på IMDB.
http://www.imdb.com/title/tt0929632/

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Grönt ÄR skönt...

I lördags hade jag en helt underbaaar skogsdag. Det var på svärmors initiativ, det var hennes tur att fylla år och hon insisterad att hon ville ha ett skogskalas. Å jag är så nöjd. Vi tog 4-hjulingen dit, jaa hela familjen, både gubbe och hund, finns det hjärterum så ja ni vet... Hur-som-hellst, väl där så möttes vi av en gudomligt fin grillplats. Massvis av olika stubbar i varierande höjd, granbeklädda grovhuggna bänkar och en sprakande eld. På elden kokades det köttfärssoppa, mums! Ja det var faktiskt jättemysigt! Perfekt och varierande sätt att fira sin födelsedag på.

                          

                                Skogen, ja där trivs jag!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tv-grubbel...

Vi satt och tittade på dessa underbart duktiga dansare på tv´n igår. Då vi började diskutera och klura ut vilka som vunnit och kommit tvåa föregående år. Denna något livliga diskussion slutade liksom många andra gånger med en googling. Snäll som jag är så delar jag givetvis med mig av denna ooootroliga viktiga världsinformation ;)

2006 1:a Måns Zelmerlöw & Maria Karlsson, 2:a Anna Book & David Watson

2007 1:a Martin Lidberg & Cecilia Ehrling, 2:a Tobbe Trollkarl & Annika Sjöö

2008 1:a Mat-Tina Nordström & Tobias Karlsson, 2:a Tony Rickardsson & Annika Sjöö

2009 1:a Magnus Samuelsson & Annika Sjöö, 2:a Laila Bagge och Tobias Wallin

2010 1:a Mattias Andréasson & Cecilia Ehrling, 2:a Claudia Galli & Tobias Wallin

                

                        Obs! Lägg märke till versalen i vinnarnas tilltalsnamn, M!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Men hur kommer det sig...

Jaa jag har länge tänkt på detta med olika beteenden och kommit fram till att de människor som har dålig självkänsla är väldigt självupptagna och tror att hela världen kretsar runt dem. Vissa av mina blogginlägg berör mer än andra, men jag har aldrig medvetet vilja såra någon. Om jag skriver om tillexempel svartsjuka så utgår jag alltid mina egna erfarenheter först. Det behöver inte vara mig det handlar om, men det är alltid utifrån mitt perspektiv. Mina ord, min tolkning. Men givetvis är det upp till dig att läsa mina ord och göra din unika tolkning. Men ta inte förgivet att det handlar om dig eller mig. Jag skriver om mitt liv men det är alltså upp till dig hur du vill tolka mina ord och tolkningar.

Människor med dåligt självförtroende, låg självkänsla och dålig självbild inbillar sig saker och vrider allt till sin fördel. Sett ifrån deras perspektiv blir alla tillslut idioter. Hur jag kan veta detta? Jo för att jag läser mycket psykologi och för att jag var en gång i tiden en av dem/er. Vissa dagar sjönk jag och trodde att alla ville åt mig, pratade om mig och att människor som jag inte ens kände skulle skratta bakom min rygg. Så jag vet precis hur det känns. Men jag jobbar mycket med mig själv och mina värderingar. Det kan du åxå, för ju mer du jobbar med dig själv desto mindre tid och fokus ger du åt att klaga på andra.

Hur kommer det sig då att den dåliga självkänslan gör att man blir självupptagen och tror att alla skulle prata om mig? Ologiskt och konstigt. Ja jo, men ändå inte. Ju större problem en människa har, alltså ju större kaos man har inombords, desto mer fokus utåt måste man ha för att överleva. Alla har vi en överlevnadsinstinkt. Har man oro inom sig som man inte vill/orkar/vågar ta tag i, så man tränger bort det. För att orka leva så lever man genom andra och håller fokus utåt. Man skapar åsikter om allt och alla, utom om sig själv.

Det är inte alla andras fel att du mår dåligt, problemet ligger hos dig. Ju mer du jobbar med dig själv, desto mindre bryr du dig om andra. För vem är du att döma andra? Det är inte svårt att se när en människa mår dåligt och är osäker. Ett tydligt tecken är att denna gärna klagar och klankar ner på omgivningen. Samt att hon/han gärna pratar om vad andra har sagt om en fjärde och femteperson. Ganska så avslöjande faktiskt!

Over and out!            

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()