Kärlek...

      Lars Lasse Winnerbäck
Snart så står vi där igen, du, jag och Lasse. Tillsammans bara vi tre i 1.5 – 2timmar. Kanske står vi och håller i varandras händer, kanske pratar vi och delar olika minnen, eller så står vi bara där tysta och njuter. Ja jag struntar i vilket, huvudsaken är att jag får stå där med dig och beröras av Lasses sköna stämma. Bara jag, Lasse och min allra bästaste kusin! :)
             

Till dig som vill ha tips på olika Lasselåtar... Här har jag samlat mina 10 bästa.

Om du bara vill beröras och kanske fälla en rörande tår - Timglas

Bare gött - Elden
 

Kärlek - Du får mig 
  

Tänkvärt om livet - Hugger i sten
  

Tänkvärt om livet - Stackars
 

När du är deppig och väljer att fortsätta vara det - Fria vägar ut
 

När du är deppig och väljer att fortsätta vara det - Berätta hur du gör
  

När du är deppig och väljer att fortsätta vara det - Som jag hade dig förut
 

Om du känner dig deppig och vill bli glad igen - Jag får liksom ingen ordning på mitt liv                             
  

När du vill tänka på mig - Kom ihåg mig
  

Over and out!

Permalink Musik Kommentarer (2) Trackbacks ()

Till er...

Livet 2.0
Så skört och ömtåligt livet är
En olycka skedde och du var inte där
Ett kort telefonsamtal förändrade din dag
Din vän rasade snabbt från stark till svag
Plötsligt har allt förändrats, plötsligt har allt stannat upp
Ditt liv har gått från lycka och ljus till svart och korrupt

Så skört och ömtåligt livet är
Ett litet misstag ett litet fel och döden var här
Det kunde varit jag det kunde varit du
Men ingen kan förändra det nu
En förskräcklig olycka har skett ett liv har tagit slut
och ingens liv blir någonsin som förut  

Så skört och ömtåligt livet är
Snart finns varken du eller jag här
Så vi ska ta tillvara på livet
Och inte ta varandra för givet
Alla är vi tillfälliga gäster i varandras liv
Så sluta se varandra som något simpelt tidsfördriv

                /LJ.201006

Over and out.

Permalink Poem Kommentarer (5) Trackbacks ()

Såra, sårad eller sårat...

What comes around goes around...
Antingen är du den personen som sårar, blir sårad eller så är du anledningen till att någon sårar någon annan. Jaa så är det oftast. Och jag tror det är meningen att man ska få prova på de olika rollerna. Man lär sig otroligt mycket om sig själv i dessa hjärtskärande situationer. För nästa gång är du den som blir sårad och gången därefter är du den som träffar någon som måste såra någon annan. Rörigt? Jaa haha, kanske. Men jag har verkligen tänk på detta under de senaste åren i mitt liv för jag har nu ”provat” på alla de olika rollerna. Först så var jag den som blev sårad, sen var jag hon som blev förälskad i någon som sårade någon och sist så var jag den som sårade. Jobbigt? Ooja, absolut. Hemskt jobbigt, men nu i efterhand otroligt lärorikt. Tänk efter, vilka ”roller” har du haft/varit i? Tillhör du den som fått hjärtat krossat eller den som krossat eller kanske både och?
                            

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sanningens ögonblick...

Ååh vad det svider i mitt hjärta, jaa det är verkligen såå jobbigt att behöva göra alla Sverigedemokrater besvikna. Men sanningen ska fram. Och sanningen är den, att inte ens midsommarstången från början är en svensk tradition. Så detta med att bevara Sverige svensk med svenska traditoner osv, jaa haha det blir svårt för er. Mooahahaha!!
       
Men jag är inte ledsen för att våra Svenska traditioner har annat ursprung, för jag gillar mångfald. Så jag har firat midsommar och det ordentligt. Det var dans runt midsommarstång, lekar och färskpotatis. (Dock inte nubbe och sill, de är liksom inte min favorit). Nu så lider midsommarhelgen mot sitt slut. Underbart är kort! Men med tanke på att jag förmodligen slagit personligt rekord i konsumtion av mat, glass, godis och dryck. Så är både jag och magen glad över att det är måndag i morgon. Hur har din helg varit?
               

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett brev från förr...

Jag hittade en kopia på ett gammalt brev, ett brev från förr som jag skrev till min dåvarande kärlek för ca3 år sedan. Jag skrev det med hopp om förändring. Och visst blev det förändring. Kanske inte just den förändring som jag då hade hoppats på, men efter många tårfyllda nätter och krossat hjärta så blev det bra. Mycket bra. Det som var du och jag. Blev du och hon, samt jag och han. Hursom så innehöll brevet mycket bra och tänkvärda fraser och givetvis vill jag dela med mig av dessa.

§ Livet är inte alltid lätt, ibland måste man vara stark och bekämpa det onda.
§ Ensam är inte alltid starkast, så snälla släpp in mig i din bubbla. 
§ För varje minut som DU mår dåligt, förlorar DU sextio sekunder av glädje.
§ Livet är en gåva och allt blir vad vi gör det till och vi lever bara en gång.
§ Snälla ta vara på livet för vi lever bara en gång och ta den hjälp som du 
  får idag för i morgon kan det vara försent.Jag skrev ett brev om att leva med förbannelsen. Jag gav dig min verson av sanningen. För att få dig att förstå... 
Over and out!

Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hur gör djur?

Jaaa hur gör djur? Kelar de med varandra för nöjes skull eller för att föröka sig? I hundvärlden så släpper ju tiken endast till några dagar om året och då blir alla hanar alldeles tokiga och hoppar på utan att veta vad som vänta dem. Bebisar! Är det även så i människovärlden?
                           
Givetvis så säger ju alla kvinnor att de har planerat alla sina barn och de vet precis när hon/han kom till. Men vad får man för svar när man frågar männen? – hon sa att det kunde ta ett år innan det tar sig så det var ju bäst att sätta igång. Jag har aldrig hört någon man säga att han önskar sig ett barn och vill göra ett barn. Jag har hört flera män prata om barn och att de vill ha två, tre stycken i framtiden men inte nu. Mannens inställning är mer, blir det så blir det. Jag säger inte att det ligger något fel i det. Alla sätt är bra utom de dåliga. Men det skulle vara intressant att göra en undersökning och se i hur många familjer det är mannen som tjatar och vill att de ska göra barn. Jag bara undrar, hur gör folk för att bli gravida? Är det en oskriven lag att det är tjejen som ska ta initiativet och kanske rent ut sagt, göra sig med barn?  

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kloka ord...

Åååh Lena, det är så fint här. Här ska jag och mina två barn bo, om jag nu får det för mormor och morfar. Och om jag nu får några barn, det är ju inte säkert. Du Lena har ju inte fått några, så sånt vet man ju inte. Sen så måste man ju ta hand om barnen också, de är ju inte så lätt. Mata dem och trösta dem och så. Tills de är 10år, för sen kan de ju äta själva. /Maja 7år

    
    
    

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Poems...

Några av mina läsare har hört av sig och har funderingar angående mina dikter, här kommer svaren.

·         Alla dikter som är undertecknade LJ är skrivna av mig.

·         Siffrorna står för år och månad då jag skrev dikten. 199805 = 1998 maj, 
          201001 =  2010 januari.

·         Ja vissa texter är kryptiska och alla kanske inte kan tolka dem. Men
          texter/dikter är en konstform så som tavlor och målningar. En del är
          jättelätt att tolka och förstå, meddans andra bara är en massa kladd.  
          Det finns inget rätt eller fel, alla gör vi våra egna personliga
          tolkningar av orden i dess sammanhang.

                                           Over and out!

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

This moment...

Förlåt, förlåt, förlåt för att jag har legat på latsidan. Men bröllopet + 30års fest var lite för mycket på en och samma dag för en Lena. Men nu så har jag vilat upp mig igen. Bröllopet ja, ja herreguuuud så vackert, så äkta, maffit, varmt, sagolikt, kärleksfullt, Svenskt, euforiskt, jaa fy satan var detta bröllop var coolt. Jag är så glad över att media fick vara med så att vi folket fick känna oss delaktiga och närvarande på bröllopet.

Å alla eleganta kläder, oj oj oj.  Syster och Prinsessan Madeleine hade en gudomlig himmelsblå klänning och mamma drottningen Silvia hade en rosaklittrande klänning. Daniel fd Westling såg ut som vilken brudgum som helst medans kungen och Karl-Filip hade medaljonger på sig. Jag fullkomligt rös över hela kroppen när Daniel träde in i kyrkan. Jag tänkte; Nu går han in i kyrkan och när han kommer ut så är han inte längre ”vanlig”.

Och sen som en saga så kom hon Sveriges kronprinsessa Victoria. Oj oj oj, sicken brud. Så enkel, så okomplicerad och så otroligt vacker hon är vår kronprinsessa.

Senare i kyrkan var det dags för en traditionell psalm ”nu grönskar det” Personligen så gillar jag att sjunga i kyrkan men jag kan tycka att det kan bli lite pinsamt eftersom det känns som att det endast är jag som sjunger. Detta problem hade de inte i storkyrkan, herrejävlar va alla tog i och sjöng. Häftigt!

De båda sa JA!!! =)

Och tänk när Victoria rabblade tager du ramsan, då kom det en tår ner från Daniels kind. Och givetvis ska inte jag vara sämre, så jag kan väl erkänna att jag fällde några då jag med. Så härligt att se att även kungligheter kan visa känslor!!!

Så ett fyrfaldigt leve för brudparet, de leve; hurra, hurra, hurraaaaaa!!!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bröllopsyra!

Oj oj oj sicken förfest det var i går fredag. Jaa underhållningen var topp notsch! Jag pratar då givetvis om festföreställningen i konserthuset. Många artister var inbjudna och det var ett bra val av blandade Svenska artister. Men eliten var ändå, ja ingen slår följande tre artister; Peter Jöback sjöng låten ”she” och tiden stannade.

Som tur var så var det en stund tills Sarah Dawn Finer kom upp på sen, för bara synen av den människan får mig att ta till tårarna. Sicken karisma! Hon sjöng ”Kärleksvisan” å jiiisess som jag bölade.

Men det jag inte viste då var att det skulle bli värre. Jovisst sörru efter en helt otrolig dans/balett uppvisning, var det dags för Peter Jöback igen och denna gången hade han med sig Helen Sjöholm. Jag stortjöt innan de båda hade hunnit börjat sjunga och sen när jag sansade mig för att få höra på den underbart vackra sången så tog det omtag, de sjöng nämligen en av mina favvosånger från filmen Moulin Rouge ”Come what may” Sååå vackert!!

 

Jag hann precis ta igen mig då en barnkör kommer upp på scenen som avslutning och finns det något vackrare än när barn sjunger. Jo det finns faktiskt en sak som slår det och det hände ju givetvis igår. Ur kören går en liten pojke i 10års ålder fram till kronprinsessan och sjunger en vers bara till henne!!! Baaaah!! Jaaa jag fick knappt någon luft!! Helt ooootroligt vackert!

Vill ni se hela förfesten så klicka här! http://svtplay.se/v/2047871/det_kungliga_brollopet/festforestallning_konserthuset

Nu måste jag rusa iväg och köpa pappersnäsdukar, för snart ska ju bröllopet stunda. Och med tanke på vad mycke papper det gick åt igår på förfesten så är det bäst att jag ladda upp ordentligt.

Over and out!

Permalink Musik Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hjärnspöken...

De flesta av oss har säkert kommit i kontakt med barnlitterära figuren Alfons Åberg, och några få av oss har säkert läst ”Vem spökar Alfons Åberg?” Där tror Alfons att olika ting runt honom är spöken. Alfons får då lära av sin pappa att spökena försvinner när han upprepar ramsan - "stick ditt dumma spöke för du finns inte!"

Min terapeut gav mig en liknande ramsa som jag skulle rabbla när mina hjärnspöken kommer och jag blir rädd.

Lämna mig i fred, jag är inte du…
Aj, vad var det? en konstig känsla i magen. Magknip? Nee, det är något annat. Oj vad jag känner mig yr. Blodsockerfall? Jag måste till en toalett, men är jag verkligen bajsnödig? Men usch vad jag mår illa, jag kanske måste kräkas, uuu vad äckligt. Hjälp, jag vill verkligen inte spy. Men vänta här nu, denna känsla är bekant… NEJ är det är ju DU! Snälla inte här, inte nu.

Lämna mig ifred, jag är inte du!

Åååh vad yr jag är, nej jag vill inte svimma. Ok, fokusera. Tänk på något annat, vad som helst. Tänk, tänk, tänk. På vaddå?!! Faan, varför just nu?!

Lämna mig ifred, jag är inte du!

Fokusera på att vara lugn, andas, det här går bra. Ingen fara, det är snart över. Jag måste koncentrera mig på andningen, ingen panik nu, behåll lugnet, detta går bra. Andas luuuungt, in ut, in ut. Faan vad jag mår dåligt! Usch, dumma duu!

Snälla lämna mig ifred, jag är inte du!

Faan, varför går det inte över? Jag måste nog kräkas, eller nej jag bajsar ner mig. Sluta, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!!!  Ååh nej nu sticker det i händerna, nu svimmar jag. Faan jag ser så dåligt, allt är så gråsvart och suddigt. Jag får panik! Nu ger jag upp, du får mig, jag ger mig nu!!

Lämna mig ifred, jag är inte du!

Jag dör! Döden. Jasså så det är så här det känns när man ska dö. Döden. Döden. Döden. Jaa det måste vara döden som är här nu.

Snälla lämna mig ifred, jag är inte du!

Vad gör du här? Du bara förstör! Vem är du och vad vill du?! Vad hände, varför just nu?

LÄMNA MIG IFRED, JAG ÄR INTE DU!!

Ok, jag ger mig du får mig nu.

Nej så faan heller. Jag ska kämpa, för jag är inte du!!

                                           /LJ.201001

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Semester...

Jag har tagit semester från skrivandet i två dagar. Så ni är hjärtligt välkomna igen på fredag att läsa om livet som Lena.
            

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Genus 2.0

Två par sitter och pratar om dagen som varit och om hur kvällen ska fortsätta. Då den ena mannen säger till den andra: - vad sägs om att jag utmanar dig i WRC rally? Så kan tjejerna tävla i Singstar efteråt. Mannens tjej utbrister snabbt och högt: - What?!! Mannen ler och säger: - Det blir väl roligt tjejer?!

1.  Hur och varför kan mannen ta förgivet att tjejerna inte vill spela rally?

2.  Varför ska allt vara så-in-i-helvete uppdelat jämt. Kvinnligt – manligt.

3.  Hur jävla roligt är det att då för tjejerna att sitta och titta på två karlar som spelar rally och vänta på sin tur. Och när det tillslut är deras tur att spela så får de inte ens spela vad de själva vill, utan att det ska vara förbestämt eftersom de är tjejer och tjejer kan bara sjunga och inte köra rallyspel eller? Grrr!!!!

Jiiisess vad jag önska att det inte fanns något manligt och kvinnligt i världen. Jag vill väl bestämma själv vad jag är lämpad för. Och föresten så ÄGER jag på rallyspel. Så det så!!!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Humor...

Stackarn! :)

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Endast JAG kan styra MITT liv…

En inre dialog när det förflutna kommer ikapp
Släpp mig, låt mig vara, gå din väg försvinn. Jag vill inte längre ha dig i mina tankar!
Eller är det jag som omedvetet håller dig kvar?
Släpp dig, låta dig vara, låt dig gå din väg bort från mig.
Är det ditt fel? Varför ska jag få dig att gå?
Jag ska släppa dig, låta dig vara, jag ska gå min väg bort från dig. Ja det ska jag göra.
                         LJ. 201002

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boktips...

          
Jag tycker att det är viktigt att ta reda på vem JAG är. Genom att söka information som leder till kunskap om sig själv, så kan man därefter ta ställning till vad man gillar och vad man tycker om olika saker. Påköpet så får man en stark självkänsla och ett högt egenvärde. Människor som besitter stark självkänsla trivs med sig själva och lever ett harmoniskt och trivsamt liv. De finner alltså ingen anledning till att klaga, trycka och se ner på andra för att höja sitt egenvärde. Så genom att arbeta och utforska sig själv så gör man sig själv, omgivningen och samhället en stor tjänst.

Så till er som vill ha ut mer av livet. Ja ni som vill veta hur vi fungerar och varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. Till er som vill veta mer om människan och lära er något nytt eller bli påmind om något ni kanske redan visste. Här kommer tre BOKTIPS!
                                               
1. Snälla mamma... sluta dricka
En stark, gripande och självutlämnande självbiografi skriven av Britta Berggren Ericson. Hon har arbetat på Sveriges television, på TT:s radioredaktion och på flera kända tidningar. Boken är skriven i dagboksliknande kapitel och är därför väldigt lättläst. I boken beskriver Britta hur hon smugglar och gömmer alkohol i huset och hur hon lever i ständig skräck att bli påkommen. Att hon gång på gång lovar familjen att sluta dricka och åker in och ut från olika behandlingshem. Den som är alkoholist kommer att känna igen sig. Den som inte är det kommer förhoppningsvis förstå vilket helvete det innebär.
                                                      
2. Äldst, yngst eller mittemellan – din placering i syskonskaran och hur det påverkar dig
Författaren heter Elisabeth Schönbeck och är utbildad småbarnspedagog och beteendevetare. Hennes specialområde är inriktat på syskonpositionen och hur den påverkar oss människor. Denna bok ger insikt och kunskap som i sin tur gynnar dig både privat och i arbetslivet. Boken är otroligt intressant och man känner igen sig i mycket, kanske inte allt men mycket.
Visste du att:
· De flesta chefer, presidenter och nobelpristagare är med få undantag det först födda barnet.
· Men fallskärmshoppare är nästan alltid småsyskon.
· Två syskon som det två år eller mindre emellan kallas för pseudotvillingar.
· Syskon som det är sex eller mer år emellan ses och behandlas som endabarn.
                                                      
3. Skamfilad – om skammens många ansikten & längtan efter ett liv
Författaren till denna bok heter Göran Larsson, han är präst och terapeut i Dalarna. Boken handlar om skam, om hur vi alla någon gång mer eller mindre har blivit skammade och hur vi ska undvika att skamma andra. Författaren tar upp olika följder och konsekvenser av skam. Hur skammen kan tära på livsglädjen och självkänslan och bidra till stress, nedstämdhet, och känslor av otillräcklighet. Skammen speglar vår personlighet och färgar av sig på våra relationer. Denna bok rekommenderar jag starkt, framför allt till föräldrar och pedagoger.

Några tecken på skam:
· Överdriven blyghet
· Osäkerhet i olika situationer
· Ensamhetskänslor
· Känslan av att inte vara tillräcklig
· Rastlöshet
· Missnöjd över sitt utseende/kropp
· Konflikträdsla
· Känslighet för förluster/separationer

”Hela livet har jag gått omkring med en svårförklarig känsla av att inte riktigt höra till. Ett utanförskap jag bar med ett stilla vemod i hjärtat. En sorts grundton som gav sig tillkänna när allting annat tystnade. Jag viste inte vad det var, men det kändes som något brustet eller murket på botten av mig själv. Något ohjälpligt trasligt som var oacceptabelt i andras ögon och som gjorde att jag aldrig kunde veta mig höra ihop med andra, på riktigt. Jag kände mig som en bortbyting också i min egen familj. Senare kändes det även så i skolan och i de fritidsaktiviteter jag deltog i. Trots att jag oftast stod i centrum kände jag mig främmande och utanför. Denna plåga var min egen hemlighet”. (Larsson G. ”Skamfilad” 2007 s.9)

Kunskap är makt! Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lenas sång...?

Gabriellas Sång

Det är nu som livet är mitt
jag har fått en stund här på jorden
och min längtan har fört mig hit
det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
min förtröstan långt bortom orden
som har visat en liten bit
av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
all den tid jag har
ska jag leva som jag vill
jag vill känna att jag lever
veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
jag har bara låtit det sova
kanske  hade jag inget val
bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig
för att jag är jag
kunna vara stark och fri
se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
och den himmel jag trodde fanns
ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

[Text: Py Bäckman Musik: Stefan Nilson]


                Tilda & jag maj -08

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min PT och jag...

Nu ska skamstämpeln bort en gång för alla. Det är fullt normalt att någon gång i livet gå och prata av sig, bolla tankar, få lite hjälp och vägledning hos en personlig coach/terapeut/vägledare/psykolog. Jo det är sant!! Alla kändisar: skådespelare/idrottsmän gör det. Så varför råder denna skamstämpel hos vissa Svenssonfamiljer? Jag brukar kalla ”min gubbe” vid namnet och säga att det är min PT (Personlig Tränare). För han är faktiskt det för mig, han tränar mig i att acceptera mig själv och hjälper mig att jobba med delar av mig själv. Det är inte han som ska ”fixa” mig, de är jag själv som gör det största arbetet. Men han är en stor hjälp på vägen.

                    "Ingen kan såra dig utan ditt medgivande."
                                          
Vem går du till om du får ont i en tand? Vem går du till om du får ont i örat? Vem går du till om du känner dig yr? Vem går du till om du känner dig deppig? Om du ältar något i livet som du inte riktigt kan släppa och gå vidare, vem går du till då? Alla människor besväras någon gång i livet av något inom sig själv men bortom sin kontroll. En del tar det som en förkylning medans andra får mer besvär som en tumör som bara växer och växer. Och alla vet ju vad som händer med en tumör tillslut om man inte söker hjälp i tid. Det jag vill komma till är att man går till den som är mest kunnig på området, exempelvis tandläkaren med sin onda tand. Så varför ska det vara så svårt att gå iväg till en terapeut?

              "Bakom all ilska finns alltid någon form av rädsla."
     
"Jag är fast besluten att se på saker och människor på helt nytt och annorlunda sätt. Jag vill se sanningen."

Jaa å det är dyrt. Men hur mycket lägger du inte tid och pengar på ditt yttre? Jo just det, det yttre. Det talas väldigt mycket om det yttre medans vi säger till våra barn att det är insidan som räknas. Varför tar vi då inte hand om insidan? Jag tycker att det är lyxigt att gå till en terapeut, en förmån, något som jag unnar mig ca en gång i månaden. Jag ser det som en behandling för själen, ja det är min väg till en bättre människa. Somliga betalar massvis med pengar för att någon ska klämma pormaskar i ansiktet på en, jag betalar samma summa pengar för att få råd om hur jag kan leva livet fullt ut.

  "Hur du ser på andra säger mer om dig än vad det gör om de andra"

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

En liten förklaring...

Jo jag har ju på sistone tipsat om olika LCHF-recept. Så vad är då LCHF? Ja jag ber om ursäkt att jag inte förklarat det tidigare. LCHF står för:
                                                        Low Carb High Fat
                                              Lite kolhydrater mycket fett 

LCHF är en metod som bygger på att man äter ett lågt intag av kolhydrater och ett högt intag av fett. Genom att äta på det sättet håller sig blodsockret på en låg och jämn nivå och din kropp får möjlighet att börja bränna fett. När kroppen använder fettet i fettcellerna som energi blir vi mindre hungriga eftersom energin redan finns i lagrad i kroppen, klar att använda. När kroppen inte längre är sockerdriven försvinner vrålhungern och känslan av att man bara måste stoppa i sig något. Läs mer på http://www.lchf.se/

                                   
 
Här följer lite tips, råd och motivering varför man bör äta LCHF-kost.
·
 Kolhydrater = frukt, pasta, rotfrukter, potatis, ris, mjöl, råg, spanmål, havregryn. Smörgås! Men det finns LCHF-Bröd.
· Man blir inte grön av grönsaker så varför skulle man bli fet av fett? Fett tillsammans med kolhydraterna gör att man blir fet.
· Ta för vana att kolla hur mycket kolhydrater det är i maten du köper.
· Använd ALLTID den fetaste crème fraichen, grädden och mjölken. Desto fetare desto bättre. 
· Sötsugen? Ta en bit 75- 85% choklad.
· Bär och grönsaker över jord går bra att äta.
· När det är fest och du vill inta alkohol så är det vin eller Whiskey som är bäst. EJ öl!
· Om du ska äta skräpmat, beställ kebabtallrik med en extra sås. Ät köttet, grönsakerna och såsen. Släng pommes fritesen!
· Om du ska äta på restaurang, ät köttet, grönsakerna och såsen, man kan även be om extra kött eller fisk. Tänk på att såsen ska vara så fet som möjligt.
· Det gäller att ställa om ett tänk som man har haft hela livet. Fett är bra!

Har du diabetes och vill veta mer om LCHF klicka här!
http://www.lchf.se/Startsida/Diabetes.aspx

Förslag på vad du kan äta om du följer LCHF:
Frukost
 Fil, grekisk/turkisk/naturell yoghurt med frusna bär, linfrö, ägg, bacon, ost, makrill.
Lunch Ägg & bacon, äggröra, omelett, korv, stekt ägg, bacon och kycklingsallad.    
Middag Fisk, kött, fågel med någon fet och god sås till. Fetaostbiffar, köttfärssås, korv, korvstroganof. Jaa en vanlig middag minus kolhydrater.

Personligen så har jag svårt för denna metod, min mage reagerade på allt fett och jag fick magkatarr. Men många nära och kära lever enligt LCHF och de mår toppen. Det är värt att testa!                Lycka till!     

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

PAAAARTY!

Jag var på ett hejjdundrans party i lördags, hemma i byn. Det bjöds på High Quality Food, (mycket bra och god mat) så att säga. Det stektes hamburgare som man fick montera själv. Mycket bra! Ja jag tyckte att det var ett väldigt bra upplägg på hela kvällen. Det enda som blev en liten miss var val av trubadur. Han är säkert jättebra, men stundtals så passade hans musik inte folket. Det var lite synd, men ja jag hade roligt ändå. Efter maten var det kaffiiii och kaka + avec. Åååå va baylis är gott tillsammans med kaffe, ja jag brukar hälla den rätt i kaffemuggen med lite mjölk, å vips så har du en kaffedrink. :)

Senare så blev det dans, bebisgull, mycket prat, kramar, cigarrer, lite mera dans, mera kramar, mycket skratt, litte intriger, mycket ältande, sen en låååång promenad hem. Ja alltså inte hem, hem till stan. Vi sov hos ett par kompisar som bor i andra änden av byn. Å det ska jag säga er kära läsare att kl.01.30 var det kallt. Jiiiisess som jag frös!!

Jag är väldigt stolt över mitt handlande, jag blev trött och istället för att hälla i mig mer förfriskade drycker så valde jag att avsluta kvällen. Först så försökte jag ju givetvis att lösa konflikten och när de inte funka så tröttnade jag och gick hem. Jag sträckte på mig när jag gick där längs storgatan. Ensam. Alla har vi ett val, mitt val denna gång var att inte låta denna konflikt förstöra min kväll, så jag lyfte på hatten, vinkade hejdå, kramade och tackade födelsedagsbarnet och gick därifrån.

Dagen därpå så blev det pizza till frukost, precis som vanligt efter en kväll i byn. Å jag gillert! Ja jag uppskattar att allt är som vanligt när man kommer ”hem”.  Jaa hem, denna lilla by kommer alltid att kännas som mitt hem.

Mina 3 höjdpunkter under kvällen:
~ Folket. Det var en mycket fin blandning av människor.
~ Maten. Topp notch!
~ Tjejen (S) som tog mod till sig i början av kvällen och pratade med mig. Så vi kunde reda ut ett mycket märkligt och lite otrevligt rykte. Jag gillar inte att folk ska bestämma åt mig vilka människor jag gillar och inte. Jag har verkligen inte svårt för människor, jag lyckas alltid att hitta någon bra sida hos alla att gilla. Så detta rykte att jag inte skulle gilla någon som jag en vecka tidigare satt och kramades med i en soffa, är alltså helt fel.

De 3 värsta/bästa kommentarerna under kvällen:
En hane till en annan: - Men eftersom du har legat med min tjej så kan väl jag få ligga med din?”

Han till henne: - Å vad säger du då? Hon svarar snabbt och otrevligt tillbaka: 
- Jo jag säger det att jag färgade håret igår och jag ser en som inte gjorde det.”

”Pssst du Lena.... jag följer din blogg, men säg inte det till nån. Vill ju inte att folk ska tro att jag är en såndära bloggläsare.”

Over and out

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hipp, hipp, hurraaa!!!

Idaaa ärre ingen vanlig daaa, för de e Sveriges nationaldaaa.
Hurra, hurra, hurraaa!! :) 

                 

                              GRATTIS SVERIGE!!!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Du gamla du fria...

På söndag är Sveriges nationaldag, och jag som bor i Sverige och är svensk vet inte vad jag ska göra en dag som denna. För jag har liksom aldrig haft denna dag som en firardag, jag har därför ingen tradition runt den 6:e juni. Jag kan inte ens hela nationalsången. Pinsamt? Svar ja! Men jag kan Värmlandsvisan. :) Varför? Jo den visan kan jag eftersom den sjöngs på skolavslutningen. Det var aldrig tal på att nationalsången skulle vrålas på denna högtid. Så för mig är det förbryllande med de senaste skriverierna, att det skulle vara förbjudet på vissa skolor att sjunga nationalsången på skolavslutningen. Jag kan förstå fullt ut att familjer inte vill att skolavslutningen ska hållas i kyrkor, för kyrkan symboliseras och förknippas starkt för många människor med kristendomen och många svenskar är idag ateister eller troende av andra religioner. Men varför inte nationalsången? Ja det får jag inte ihop, jag finner ingen rimlig ranson i det resonemanget. Men då är ju jag som jag är också, och förstår inte varför den ska sjungas just på skolavslutningen. Förklara gärna det för mig.  

                        
Jag har en liten upplysning till vissa människor, jaa det är helt frivilligt att ta åt sig om man känner sig träffad. (Så nu balanserar jag igen på en tunn lina över ett vattenhål fyllt av pirrayor.) Men jag vill bara belysa er om att bara för att man är född i ett land så måste man inte bo kvar. Jag pratar nu till er som stör er så fruktansvärt över att Sverige har ett kungahus, att Sverige tar emot sååå många flyktingar, till er som tycker att det är så fasansfullt att det byggs moskéer, att vädret är så dåligt mm. Till er har jag bara ett råd att ge; FLYTTA! Det är ingen som tvingar er att bo i detta mångkulturella kalla land. Bara för att man är född i Sverige så behöver man inte känna sig tvingad att bo kvar här.

Jag är stolt över att vara född och få bo i ett land med 4 årstider, där jag får tro på vad jag vill och där det är ok att vara i vilken byggnad som helst. Sverige tar hand om alla sjuka (mer eller mindre) alla har iallafall rätt till sjukvård. Sverige tar emot flyktingar, vi hjälper andra länder. Vi ordnar galor; humorgalan, räddabarnen-galan, faddergalan osv. Många pessimister och bakåtsträvare tycker att vi ska rå om oss själva här i Sverige först. Varför det? Våra uteliggare har det lyxigt jämfört med de barnen i ex Kambodja. Självklart så är det hemskt med hemlösa oavsett vilket land de befinner sig i. Men här i Sverige finns det ett system som tar hand om de som vill ha hjälp, i tillexempel länder som Kambodja och Haiti finns det ingenting. Bland annat så är gravida kvinnor rädda för att de ska dö, eftersom dödligheten vid barnafödandet är så hög. Jag pratar om de byar som inte har några skolor, sjukhus, vatten, mat. Jag är stolt över att bo i ett land som vill hjälpa andra.

                 

Vi sitter alla i samma båt (världen) och båten sjunker om vi inte hjälper till att få jämvikt. Sverige är känt ute i världen för att vara ett land som hjälper och bryr sig. Så snälla ni pessimister, nejsägare, trångsinta och fördomsfulla människor, flytta här ifrån om ni inte gillar Sverige. Å nu en gång för alla, det finns inga DOM som kommer och tar våran svenska flagga ifrån oss. Och det finns inga DOM som har bestämt att den svenska nationalsången inte ska få sjungas på skolavslutningarna. Om en rektor på en skola bestämt sig för att den svenska nationalsången inte ska sjungas så är det den rektorn och den skolledningen som ska hängas ut, INTE invandrarna.  

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hon fattas mig, fortfarande...

Du somnade så stilla, din natt blev icke mera dag.
Så tyst och stilla gick du från livet när ditt hjärta slog sitt sista slag.
Du är borta nu min älskade vän, men du fanns i mitt liv i åtta år.
Jag saknar dig och jag hoppas att tiden läker alla sår.
Du somnade så stilla, din smärta försvann.
Hoppas att du mår bra nu och jag längtar tills den dagen vi åter får träffa varann.

/LJ.200411

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

LCHF - Linfröscones...

2dl linfrö
1dl fibrex
1dl sojamjöl
1 ½ tsk bakpulver
Brödkryddor & salt efter behag
1 ägg
3dl varmt vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader.
Blanda alla torra varor. Blanda i ägget och sist det varma vattnet.
Låt kletet stå och dra i ca 20min.
Forma degen som en limpa eller brökakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sen svisch in i ugnen i 25min.

Lycka till!

Mmmm äntligen en god LCHF-frukost!

Igår så gjorde jag pizzadeg av samma recept x2, men jag hade i lite ost istället för brödkryddor. Jag plattade ut degen och förgräddade den i 10 min. Sen på med pizzafyllning, skinka, ost, salami, rödlök och champinjoner. Sen in i ugnen i ytterligare 15 min. Det funka! :)

Permalink Recept Kommentarer (2) Trackbacks ()