LCHF - Kladdkaka
Ingredienser:
200 g skållad, skalad, hackad mandel (finns färdig att köpa i butik)
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl sukrin (www.lowcarbshop.se)
25 g (ca 3-4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja
Gör så här
1. Hacka mandeln fint.
2. Smält choklad och smör över vattenbad.
3. Blanda sukrin, mandel och kakao. Rör ner choklad och smör blandningen.
4. Tillsätt därefter äggen samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt(eller med elvisp).
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.
6. Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.
Och voíla så har du en god kladdkaka utan mjöl och socker!
(Sukrin är en sockeralkohol som ser ut som socker och smakar ungefär som socker. Beställs på www.lowcarbshop.se.)