Ja det ska jag...


Härlig text!
Over and out!

Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()

Minnen...Ibland är det en lukt, ibland en röst.
Ibland är det en text, ibland en film.
Ibland är det andras problem som påminner, ibland mina egna.
Ibland finns det förklaringar, ibland inte.
Ibland är det en blick, ibland ett beteende.
Ibland dyker du upp i mina tankar och ibland gör det ont.
"Cause when it all comes down to the end I could sure use a friend"

Over and out!

Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det gör ont...

Du önskar att allt vore över men det har precis börjat. Processen, livet, framtiden, den är bara din nu. Själen har bestämt sig men hjärnan är rädd, livrädd. Du vet vad du hade, du ser vad du har men ingen kan säga dig vad du får. Själen vet att du klarar dig men intellektet tvivlar. Hjärtat värker, magen svider, ögat gråter, kroppen längtar men denna gång kan du inte vända. För nu kräver själen lugn och ro. Det gör ont. Du önskar att allt vore över. Men det har precis börjat. Processen, livet, framtiden, den är din nu. /L.J 201009

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

En tanke...Intressant men framför allt, en rolig tanke!
Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur kunde det ske...

Jag det är många i Sverige som idag frågarsig, hur kunde Sverige Demokraterna få mandat i regeringen? Jag har tidigare inte nämnt SD på min blogg, för för mig har de tidigare inte funnits. Men de finns, det är dags att vakna upp nu och ta ställning. SD finns och de sitter i Sveriges regering. Konstigt, hemskt, skrämmande ja hur ofattbart det än må vara så måste vi nu ta till med hårdhandskarna. SD har ingenting att göra i svensk riksdag och vi, folket måste visa dem de. Ja vi lever i ett demokratiskt land där vem som helst får göra ett parti och SD har tydligen på något vis tyvärr lyckats. Men SD är inte ett demokratiskt parti. En av grundprinciperna för demokrati är att man erkänner allas människors lika värde. Jag som lärare bekämpar dagligen mobbning och försöker så gott jag kan informera barnen om mänskliga rättigheter. Att alla människor oavsett kön, hudfärg, etnicitet och religion har ett lika värde. Ja jag jobbar mycket med värdegrund i klassrummet, därför tycker jag att det är rent fördjävligt att ett parti som SD ska ha makten att kunna påverka min undervisning. Islamfobin som SD står för vitnar tydligt om att de inte jobbar för utan snarare mot, mänskliga rättigheter. SD bryter till och med mot FN:s barnkonvention. I artikel 29 står det tydligt vad konventionsstaterna är överrens om. Sverige demokraterna är ett främlingsfientligtparti!

Ännu en gång vill jag påpeka att jag är stolt över att vi i Sverige tar emot invandrare och hjälper människor på flykt. Jag är stolt över att Sverige jobbar för mänskliga rättigheter och att vi skrivit under barnkonventionen. Men jag skäms så oerhört över att några av Sveriges befolkning tycker så olikt mig.  

Enda sättet att komma till rätta med detta är att vi tillsammans arbetar med människors värdegrund så att vi får bort vi och dom tänket! Det finns inga "dom" som kommer och ta bort våran julafton och/eller midsommar. Hoppas verkligen att SD´s väljare ser detta klipp och skäms! Grattis, detta är vad ni har valt in i riksdagen.  

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (6) Trackbacks ()

Min rättighet att må bra...

7 sätt att kortsiktigt bli av med en depression:

1. Skaffa barn
2. Flytta
3. Byt partner
4. Skaffa något husdjur
5. Förlova dig
6. Köp hus
7. Köp bil

7 sätt att långsiktigt bli av med en depression:

1. Leta efter en lämplig terapeut, som passar dig
2. Kartlägg i vilka situationer dina problem utspelar sig
3. Låna/köp hem litteratur och LÄS den
4. Ät hälsosam, varierad kost
5. Ta det lugnt i en månad och gör bara sånt som gynnar dig.
6. Sortera dina vänner. Lär dig att umgås med sådana människor som både ger och tar.
7. Motionera. Lagom, trivsamt, hälsosamt och sunt

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagshumor...

Underbart! Hahahahaha!! :DÖnskar er alla en trevlig och kärleksfull helg. Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thats me...

    JAG

Jag är jag

Jag känner allt

Jag vill så mycket

Jag gråter ofta

Jag skrattar oftare

Jag kräver så mycket

Jag önskar allt

Jag är jag

/L.J 201008

Permalink Poem Kommentarer (0) Trackbacks ()

När?...

Ja när hände det? För bara ett år sedan så skymde jag min kropp för honom, var noga med vilka underkläder jag satte på mig, hade åtminstone maskara på mig varje dag och stängde dörren när jag gick på toa. Men vad hände? Nu traskar jag helt ogenerad omkring hur som helst och skiter styggt i hur jag ser ut inför honom. När blev det ok att fisa inför varandra? När slutade jag att knipa in magen, ni vet när man ligger i sked och partnern envisas med att hålla sin hand om ens mage. Jag kom på mig själv igår att han höll om en degpåse. Stackarn! Nee skärpning Lena Johansson!! Här ska det bli ordning på torpet. Dags att fräscha upp denna gamla kröpp!

2 timmar och en löprunda senare...

Va faan ska detta vara bra för?!! Svettig å djävligt, jobbigt och ont, ja det gör ont att springa. Faen jävla dret! Duger jag inte så får han väl skaffa sig någon yngre och snyggare rå. Jag är den jag är, så det så!

Senare i duschen...

Eller så är det de som är kärlek. Jaa det är kärlek. Att bara kunna vara och att bli älskad trots att man rapar och fiser. Humm, fast jag kanske ska röra på mig för min egen skull, ja för hälsan. Ja det gör jag, det blir bra de. Bra hälsa vill man ju ha!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

It´s a little bit funny…

2008 var ett babyboom år. Jag och min dåvarande sambo försökte även vi att hänga med i svängen, men vi misslyckades och valde senare att gå skilda vägar. Nu 2 år senare så händer det igen! Jovisst för nu vankas det syskon till 08:orna. Vi snackar inte ett eller två par runt omkring mig, ne ne vi snackar SJU. Men jag är lycklig för er skull, det är jag faktiskt, för min tid kommer den med. En sak i taget.

Se hela bilden

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rött vs Blått...

Den stora röstdagen närmar sig med stormsteg. Visst är det härligt att leva i ett demokratiskt land så att vi, folket har möjlighet att vara med och påverka. Men vad ska man rösta på? Blått är ju jättebra och gynnar mig verkligen om jag arbetar. Men vad händer om jag blir arbetslös eller ännu värre långtidssjukskriven? För mig som är lärare så spelar skolfrågan stor roll. Men vad är viktigt för dig?

Gör ett val!

Vi måste, ja alla måste välja. Rösta bara för att visa att vi fortfarande vill ha rösträtt. Se så, gör det nu då, påverka. Ja just DIN röst har en mening. Rösta blankt då om du inte vet vilket parti du ska lägga din röst på. Utnyttja din rösträtt förtjuttongubbar! Varför? Jo det ska jag tala om för dig min vän, det är otroligt viktigt att alla över 18år röstar, för att visa Sverige och alla andra världens länder att vi uppskattar rösträtt. Det är nämligen ett privilegium att få bo i ett land där befolkningen har rösträtt.

För oss som inte är så jätteinsatt i politiken kommer här en liten, bra och lättförstådd sammanfattning av de vettigaste partierna. Lyssna och välj sedan det partiet som tilltalade dig mest. Skit i vad alla andra tycker. Du ska välja det partiet som gynnar dig bäst!

            Det bästa vore nog att rösta blått, tänka rött, äta grönt och jobba svart! ;)

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgfynd...

I helgen var jag på Oxhälga. Jaa de är ett spektakel som de flesta värmlänningar någon gång varit på. En stor marknad med en massa folk som trängs med barnvagnar och stackars livrädda hundar. Getingar överallt, små smällare som smäller och nån unge har köpt sig en-sån-där-jävla-mistlur-som-förstörde-fotbollsVM. Men fynda ja det gjorde jag! Ett par foppa-toflan (mina första) 80kr och 12par strumpor för 100spänn. Skitt va bra! Klart att mina stackars små fötter ska få ha det gott nu, när allt annat är kaos. Sen så är det ju ett måste att antingen inneha ett par träskor alternativt ett par foppa när man bor på landet.

Över and ut!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vacker höst...

Ååh äntligen är den fina hösten här. Den fina hösten, alltså höst utan regn. Att det blåser lite gör ingenting, det tillhör ju hösten. Soliga fina höst. Tänk om man hade tid till att gå ut och njuta, tänk om man hade ork. Mitt i allt detta roliga kaos så blev kroppen utsatt av en massa nya och främmande baciller. Så här ligger jag nerbäddad i sängen och gluttar ut på det vackra vädret, genom en liten springa mellan gardinlängderna. Typiskt. I dag hade jag ju kunnat; klippt gräs, köpt och målat staket, krattat det som en gång var en grusgång, gått en promenad med den fyrbente som förövrigt numer är ganska en ganska uttråkad hund. Men suck, här ligger jag!
Je je, en vilodag eller två är väl ingen världslig sak!

Over and snor out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

tiden...

Planera lektioner, vara pedagogisk och köra en massa mil.
Riva väggar, vara tålamodig och pilla en massa tapet.
Gå promenader, vara en bra matte och sköta hund.
Fixa färdmedel, ringa försäkringsbolag eftersom mannen krockat den nya bilen.
Städa, laga mat och diska.
Planera kök, så att det blir bra resten av livet.
Äta, sova och duscha.
Vara en duktig lillasyster och hjälpa bror vid husförsäljning.
Diskutera negativa eventuella framtidshändelser med sambo, sambos familj och jurist.
Och mitt i allt kaos, gå på oxhälga!!! (en stor marknad i Filipstad) Hur faan tänkte jag?!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (3) Trackbacks ()