glömsk...

Jaa jag har ju helt glömt bort att berätta om veckans happening! Maja (min systerdotter) har ju fyllt 8år!!!! Värsta stora tjejen. Förra årets önskan var att få en barbietårta och eftersom jag är en mycket snäll moster så krånglade jag mycket riktigt ihop en barbietårta.
Men det var med ett nervöst darr på min röst som jag frågade den blivande 8åringen: "Å vad vill gumman ha för tårta iår?" Tiden stod stilla och jag höll andan medans hon funderade. Sen utbrast hon: "en DISCOTÅRTA!!!" Phu, jag kunde andas ut. Allt jag behövde göra var att dränka en tårta i glitter, trodde jag.... "- Åsså MÅSTE den vara svart", tilllägger det lilla gullelivet. Vilket då innebar att jag blev tvungen att kavla och krångla till ett lock (när det finns färdiga rosa och gröna att köpa på ica). Men efter många långa ramsor med fina svordommar så blev tårtan klar. Jo jag fick som tur är lite experthjälp åxå :)

Här skulle en bild på kockkonstnärerna och discotårtan varit, men tyvärr så segar internettet så-in-i-helv... så det sket sig! Återkommer alltså med bilderna en annan dag.
Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnbäraren Lena...

Jaa så känner jag mig faktiskt ibland, som en barnbärare. För här går jag och bär på vårt barn och vad faan får jag för de? Jo en bebis såklart, men den ska ju delas. Jag får ju ingenting mer än pappan, han som kan leva på som vanligt. Den blivande mamman måste ändra på mitt liv medans mannen kan lalla runt och fortsätt leva precis som förut.  Är detta verkligen jämställt? Jo jag förstår jag också att inte män kan bära barn utan att det är min uppgift som kvinna att utföra det arbetet. Men vad får jag för de? Jo jag får mindre lön, måste köpa en hel ny uppsättning kläder ja nästan en hel garderob, jo ett alternativ är ju att gå omkring 6månader i för trånga kläder och känna sig jättefet. Jag måste ändra mina levnadsvanor, får inte dricka vad som helst, inte heller äta allt. Jag har en press på mig att jag bör röra på mig så att jag klarar av förlossningen. Jag ska stoppa i mig en massa piller, som jag förövrigt glömmer var och varannan dag så att man får tokångest. Inte nog med det, detta ständiga illamående, blek (ja man bör tydligen inte sola pga pigmentförändringar), trötthet, svullnade fötter, humörsvängningar och värk i mage och rygg. Sedan då, efter att jag praktiskt taget dött när jag skete ut hörnsoffan, jaa hur ser kroppen ut då med bristningar och djävulskap. Och där knallar mannen runt och ser precis lika fräsch ut som vanligt.
Nee fy faan säger jag, livet är verkligen orättvist!

Men det som skrämmer mig mest är ändå samhällets syn på gravida och deras män. Många tycker att det är en självklarhet att mannen ska leva på som vanligt. - Vaddå ska han behöva vara nykter bara för att hon är gravid? – Det klart att han måste få gå ut på krogen någon gång! – Hon kan väl åka hem om hon är trött, varför ska han behöva följa med henne?
Å jag blir så irriterad! Den gravida kvinnan har väl för faan i ingen sjukdom, hon bär på deras gemensamma barn. Hon offrar praktiskt tagen 1,5år av sitt liv, varför skulle inte pappan åxå kunna göra det. Varför ska hans liv få fortgå utan förändring, när hennes liv förändras så kopiöst mycket.

Självklart går vi på fester jag och sambon, och självklart kör jag så att han kan dricka alkoholhaltiga drycker. Men när jag blir trött så åker vi hem. Det är vår deal och det känns väldigt självklar för oss båda. Det liv som jag bär inom mig är bådas ansvar. - Ååh vilken tur du har som träffat en sådan snäll kille som Christer, tänker ni nu. Ja han är snäll men återigen, han är normal. Det han gör är en självklarhet och självklarheter kan jag bara inte berömma. Jag valde att skaffa barn med Christer och han valde mig. Vi skulle aldrig valt att skaffat barn med någon som inte var mogen för det. För det handlar om mognad. Det finns en dag då man vaknar upp och plötsligt så lockar inte krogen längre. Längtan efter familj och barn är större. Och då är det inge problem att ”offra” 1,5år av sitt liv. Vi gör detta tillsammans och jag skulle aldrig vilja genomgå denna resa ensam!

Over and out!

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tiden, påskmaten och ett MEN...

Jaa nu var det ett tag sedan min röst hördes i etern, eller min text lästes på nätet kanske blir bättre. Se där ja, jag snubblar på orden redan i första meningen. Suck! Börjar ju inte så bra detta. Jag har verkligen legat av mig med bloggandet. Jag vill och jag vet att jag behöver det, men... (inget Tony Erwing MEN, bara ett vanligt men). Som sagt, men jag hinner inte. Tiden räcker verkligen inte till. Min kamp mot tiden börjar bli väldigt frustrerande. Jag förstår verkligen inte hur folk som jobbar 100% har barn, hund, hus etc. Hur faan hinner de med allt som ska göras hela tiden? Reeespekt till dem alltså!

Men nu så sitter jag här och jag ska inte känna stress över att jag inte plockat ur diskmaskinen eller att jag inte har gjort det dagliga turen med herr dammsugare. Nej då jag känner absolut ingen stress, här sitter jag i lugn och ro och skriver. Detta är mitt intresse som jag har rätt till att utföra då och då. Som ni ser så kommer jag inte på något endaste dugg vettigt att skriva om. Suck! Diskmaskinen och snabeldraken vinner. BRB! (be right back) (kommer strax tillbaka).
......
12min senare.
Ja jag skojar inte, det tog endast 12 minuter att dammsuga upp de värsta hundhåren på nedervåningen och tömma diskmaskinen. Tänk bara hur många minuter jag våndats över dessa 2 dagliga tråkiga måsten, varje dag dessutom. Gud så pinsamt, 12 minuter!

Hur jag firade min påsk? Jo det ska jag berätta: påsken var laddad med en massa mat, 30årsfest, familj, vänner, mera mat, solbränna, godis, ett påskligg, trädgårdsröjning, påskägg, lite soffhäng, mera påskmat, pubkväll i bushen, klädbekymmer, förmiddagsshopping i storstaden, 8årskalas, kompostering, hoppa jättestudsmatta så jag höll på att spy upp all påskmat och mycket mer därtill. Så det var min helg i stora drag. Om den har varit bra? Jajamän! Jag har ju inte hunnit haft långtråkigt i alla fall! :)

Over and out!

 

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

vk 16...

Rätt svar på förra veckans kluring: 15
(8-5=3   9-4=5   3x5=15)

vecka 16
Min bror är 14år.
Själv är jag lika mycket plus en tredjedel av min egen ålder.
Hur gammal är jag när min bror är dubbelt så gammal som han är nu?

                     
Lycka till!
                            over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

välkommen underbara vår...

GÅ UT!
Sitt inte inne, ta vara på dessa b-vitaminer som solen gladeligen delar med sig. Gratis är gott.
Sug i dig den lagomt tempurerade luften.
Titta på allt underbart naturen har att erbjuda ögat.
Lyssna på fågelkvittret.
Nu gott folk är det vår, underbara härliga vår. Nu är det äntligen vår! Välkommen, du har varit efterlängtad!
Gå ut, sitt inte inne. Bare gört! Gå ut å njut av livet som just du lever här och nu!

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

veckans kluring...

Rätt svar på förra veckans kluring: 630kr

vecka 15
Siffrorna som följer är inte placerade slumpvis. De följer ett mönster. Vilket nummer ska stå instället för frågetecknet?

Ledtråd: Du ska göra två subtraktioner (-) och en multiplikation (X). Lycka till!

Over and out!

Permalink Kluringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

30-taggaren...

               Dagens grattisbarn: Rooooobin Kjellman!


over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

sömnlösa nätter...

Min man/sambo/karl/gubbe är underbar när det gäller mycket. Han sliter och jobbar, renoverar hus, fixar och dolar med ved. Han har ett hejdundrans tålamod med mitt humör. Han tröstar mig när jag är ledsen. Han skrattar med mig när jag är glad. Han lyser upp den tråkiga vardagen och hans finns alltid tryggt vid min sida. Men han är fördjävlig att sova bredvid, jaa ett riktigt monster. Han skriker, snarkar och svettas. Jag bönar och ber, knuffar och svär. Nätterna resulterar ofta i att båda ligger sömnlösa. Han för rädd för att somna och väcka mig, och jag känner mig stressad eftersom jag vill somna innan han börjar med sina hemska läten. Suck!

        
Over and out

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

suck...

Hello darkness my old friend I've come to talk with you again....

Jaa så rasade allt igen. Är så förbannat trött på denna svaghet, denna ömma punkt hos mig. Vill bara stänga in mig, gråta, sova, försvinna, bort bort bort. Ta bort mig! Det känns som att jag svalt ett mörkt, mullrigt och energifyllt elakt åskmoln. Det kryper innombords, huvudet är tungt, det trycker över bröstet och här sitter jag och är instängd i min egen kropp. 
Men fly det tänker jag inte göra, nej inte denna gång, inte nu, det har jag ju slutat med. Så jag sitter här och andas. Snart kommer det dumma vara borta, snart känns allt bra igen, jag ska härda ut. Jag måste acceptera min smärta, min svaghet, mig själv. Acceptera denna vidriga känsla, släppa och gå vidare. Jag vill känna, men inte allt, hela tiden.                                  
                                                                                        
                                                                         
                                                                                         Over and out.
 

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()

Veckans kluring...

                   
Från och med denna vecka ska jag bjuda på veckans kluring. Svaret på kluringen får ni om en vecka, då jag presenterar nästa. Ska försöka att lägga upp den varje fredag, men glömmer jag så blir det lördag. Have fun!

"Anna har köpt nya kläder.
Först köpte hon en ny vårjacka för hälften av de pengar hon hade med sig. Sedan köpte hon ett par nya byxor för hälften av de pengar som hon hade kvar efter att hon handlat jackan. Efter det hade hon 165kr kvar. Det räckte till en ny skjorta för 135kr.
Hur mycket pengar hade Anna shoppat för?"

Over & out

Permalink Kluringar Kommentarer (2) Trackbacks ()

nee nu räcker det...Längtan efter att komma ut och gå/promenera, jaa strosa runt i naturen är stor, jaa enorm. Nu är äntligen istiden över, men jag hann endasta med 2 promenixer innan blåsten kom. Ja herreguuud vad det blåser, de e ju inte klokt någonstans. Visst det är bra eftersom det har torkat upp i naturen, blablabla. Just nu skiter jag i fördelar med blåst, jag vill ha lugn och ro. Jag vill gå ut å njuta av naturens stillhet. Och jag vill det NU! Så det då! Grrrr...

Over and out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

1+1=3...

Alla kunde tydligen inte öppna den förra filmen. Så vi provar med en annan låt, dock inte lika bra. Men bilderna och budskapet är detsamma!over and out

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (8) Trackbacks ()

cancer...

Det är tid att uppmärksamma denna fruktansvärda sjukdom. Det är svårt att skriva och orden liksom snubblar fram, men jag försöker för att jag måste. Ja jag känner att jag måste få ur mig alla hemska, onda, sorgsna tankar. Det gör ont och tårarna rinner sakta ner för mina kinder. Jag känner, ja jag känner så mycket. Önskar att jag ibland kunde stänga av. Men det går inte. Så här sitter jag nu med rödgråtna ögon och med darrande händer är det dags att berätta min historia. Min rädsla för denna hemska sjukdom.

 

När jag föddes hade båda mina morföräldrar redan lämnat jordelivet, de hade dött av cancer. När jag var 6år insjuknade min bror i lymfkörtelcancer. Samma månad som jag fyllde 10år dog farfar, cancer. Familjens hund, Trixie dog 2005 pga cancertumörer. 3år senare fick min moster diagnosen bröstcancer. För ett år sedan dog en annan moster, blodcancer (leukemi). Ja som ni förstår så går det göra ”min” cancerlisten lång. Men jag nöjer mig här. Så vad vill jag ha sagt med detta? Söker jag empati? Vill jag ha uppmärksamhet och ömhet? Nej absolut inte. Jag vill bara tömma mina tankar. Få ut allt som har med cancer att göra.

 

Just nu idag ligger en människa på dödsbädden, insjuknad i cancer. Hon är lite som en kändis i byn, så det finns många som känner sorg med hennes familj. Hon kommer inom kort att lämna sin man och två söner, för ett annat liv utan smärta och sjukdom. Fruktansvärt men oundvikligt. Det smärtar så fort jag tänker på familjesituationen. Jag blir ledsen när jag tänker på det tomrum som hon lämnar efter sig. Minnen dras upp som en film framför mig och jag känner skam. Skam för att jag aldrig förstod vad som hände runt omkring mig, förens det var försent. Men jag försöker att ta mig samman och tänker, att det är dessa tragiska händelser som får mig att uppskatta det jag har just nu. Tillbaka till nuet Lena! Just nu är samtliga familjemedlemmar i min och sambons familjer friska. Underbart.

 

Jag vet att jag inte är ensam, människor runt omkring mig är livrädda för sjukdomen. Självklart kan man vara rädd, det är väl aldrig roligt att vara sjuk. Speciellt inte med en sjukdom som man kan dö av. Men alla dör inte av cancer. Glöm inte det kära medmänniskor. Min bror och min ena moster klarade sig, de kämpade och lever idag. Hur vi dör kan vi inte styra över, det enda som är helt säkert det är att vi en dag kommer att göra det, dö alltså. Så varför gå runt och vara rädd för framtiden, lev istället.
Lev min vän livet meddans du kan!

 

Over and out.

Permalink Livet Kommentarer (2) Trackbacks ()