?

Också kom frågan även till mig. Frågan som mina nära och kära ställer sig om och om igen. Varför väljer jag att skriva ut mitt liv på nätet, till alla kända och okända människor? Det sanna svaret vet jag inte, alltså riktigt så långt har jag inte kommit med mitt livsarbete om mig själv. Så jag ställer istället motfrågan: Varför inte? Varför bör jag inte skriva och berätta om mitt liv för andra? Vilken skada gör jag? Ja det kan säkert vändas emot mig, ja givetvis. Eller vänta, hur då? Vad är det som ska vändas emot mig och varför? Vem är det som bestämmer vad som är rätt och fel. Är det rätt eller fel att ha all info om sig själv för sig själv? Vad och hur mycket ska man berätta om sig själv till andra? Var går gränsen och vem bestämmer den? Vilken info bör jag ”sålla bort”? Detta är just de frågor jag ställer mig nu. Sällan har jag tidigare i mitt liv brytt mig om vad folk tycker och tänker om mig. Men sedan dagen då jag blev mamma så blev det yttre mer betydelsefullt än det inre. Jag är just nu i denna stund ett enda stort och uppfläkt sår. Vad hände och framförallt varför händer det? Over and grubbelout.

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ulk, ulk, ulk...

Magsjukan har kommit till huset på landet! Fii faan va jobbigt vi har det!
Overklig and kräkout!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

födelsedag...

Idag ärre ingen vanlig daaa, för de e min pappas födelsedaaa.
Hurra, hurra, hurraAAA!!!!


over and hipp hipp out!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

tidsbristen, igen...

Jag hade tid, i en vecka. För när allt det nya lagt sig och jag började få rutin med mat och sovtider, babymassage, rytmik, bvc-tider, sångstunder och mammafika. Ja då kom beskedet: Christer ska börja jobba borta. Jag han blogga två-tre gånger, tackarrrr! Nu sitter jag här, trött, sliten, stressad, mörkrädd, överviktig och jävligt förbannad på livet. Detta var inte vad jag drömde om, nej detta ingick inte i planen. Detta kan verkligen kvitta!

Önskar att jag kunde skriva varje dag, målet är en gång i veckan, men verkligheten säger en gång i månaden. Suck, tiden finns tyvärr inte. Men ni finns i mina tankar. Ja behovet har liksom ändrats, förut skrev jag endast för min skull, nu skriver jag för er. Joo men lite för min egen skull åxå, mår ju så bra när jag fått ur mig lite blaj.

Så när ses/hörs/skrivs vi igen? Jag vet inte mina vänner, jag vet verkligen inte.

Over and out.                                       

Flytta till en lägenhet i stan kanske? Alltså under veckorna. Någon som vill ha mig + bebis och hund? Nej, jag trodde väl inte det. Jag är väl inte högst på 10-topplistan på önskade sambo nu. Dret!

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

2011 året from hell...

... i alla fall hösten, ja den var hemsk.

2011 var ett jobbigt år, ett år fullt av motgångar, tester, ja det var prövningarnas år. Men självklart ändå det bästa året, då det hände sååå mycket annat åxå. Året då jag blev gravid och senare mamma till världens bästa och vackraste Nova. Det största i mitt liv. 

Graviditeten var ”normal” (shitt va jag avskyr det ordet). Men jag mådde ok, fram tills september. Då hade jag ställt in mig på att bli mamma, men så blev det inte. Jag va så redo, väskan var packad, sängen på plats och alla hennes gulliga små kläder var tvättade. Jag och sambon hade gått igenom alla möjliga scenarier. Allt var planerat in i minsta lilla detalj. Allt man kan ha kontroll över hade jag nu. Kontrollen är viktig. Eftersom jag var medveten om att jag förmodligen skulle tappa den under förlossningen, var det extra viktigt med de små detaljerna. Jag hoppades och önskade varje dag att verkarna skulle sätta igång så att jag blev kvitt allt, men magen förblev kvar i extra 3 veckor. Bebis vägrade komma ut och jag bara grät. Hjärnspökena började ta över och förlossningsrädslan var nu ett faktum. Jag visste att jag skulle få gå över tiden, jag var förberedd på en, kanske två veckor. Men tre, nej det trodde jag inte var möjligt. Förvärkarna var vidriga och sömnen obefintlig. Sista veckan var vi på extra undersökningar och ultraljud på sjukhuset. Kanske dags att tillägga att jag har/hade sjukhusskräck!

ÄNTLIGEN! Jag grät av lycka när värkarna satte fart. Förlossningen var jobbig, den tog 20 timmar. Min kropp fortsatte att vara stönig in i det sista och ville inte öppna sig. Men hursom så kom sessan ut tillslut. Underbart! Men jag var mest glad över att det var över, att jag blivit mamma struntade jag faktiskt i just då. Nu var det hemska över, nu ville jag sova. Nene då skulle jag ta hand om ett barn. Jag grät, bönade och bad till barnmorskan att jag skulle få vila lite. Jag ville ha lite lugn och ro. Efter många om och men så gick hon med på att Christer likagärna kunde hålla henne. Tack!   

Morgonen därpå vaknade vi, min lilla familj och jag upp på avd 11 av att en sköterska ville att jag skulle kissa. Det gick inte, hur mycket jag än försökte så kom det inget kiss. Jag fick kateter. Jaa det var lika hemskt som det låter. Jag fick alltså en påse på benet. Usch, denna perioden var jobbig. Plötsligt så var de överburna veckorna en fis i rymden. Men jag var stark (emellanåt) jag var tvungen, herregud jag hade ju blivit mamma.

Katetern satt kvar en vecka. Sen så skulle jag kissa och det gjorde jag. Sicken underbar känsla. Men, jag gjorde det inte tillräckligt bra. Efter att jag kissat så kunde kissdoktorn fortfarande tömma mig på kiss. Hade jag kunnat ta livet av mig då, så hade jag gjort det. Allt rasade! Men kissdoktorn var snäll, hon satte aldrig tillbaka katetern. Hon lärde mig istället att tappa mig själv. Ja ni läste rätt. I fem dagar á fyra gånger per dag, förde jag in ett långt litet plaströr in i urinröret och tappade mig själv på kiss. Jora så att eee!

Livet rullade på och vi kunde äntligen släppa allt som hade med sjukhus att göra. Amningen fungerade men Novas viktkurva böjde sig inte som den borde. Jag blev givetvis orolig att det var mig det var fel på. Bvc ville att jag skulle börja sträckamma. Så jag ammade varannan timme i en vecka, phu jag var helt slut. Vi började med tillägg och jag kände mig värdelös, som att jag hade misslyckats med den viktigaste mammauppgiften, att ge mat till mitt barn. Två gånger i veckan var jag på bvc för att väga henne och tillslut så var hon uppe på sin kurva. Sicken lycka!

Vi gick mot ljusare mysiga juletider. Så på Novas tvåmånaders dag den 13dec fick jag blindtarminflammation.  Ni som är vän med mig på fb vet sicket helvete jag gick igenom. Jag låg på sjukhuset med dropp i två dagar innan jag blev opererad. Blindtarmen krånglade. Eftersom värken avtog och jag var feberfri så tvekade doktorerna att det verkligen var inflammation. Åsså lilla jag med sjukhusskräck, klaustrofobi, stick och nålrädd, panikångest. Ja herregud sicken pers! Men med mycket god personal och en ängel till sambo så går det mesta. Det värsta var på kvällen då jag skulle säga hejdå till Nova. Tårarna upphörde aldrig att rinna, hela kroppen skakade och jag kände mig så halv! Mycket hemskt hade jag varit med under en relativ kort period, men detta va det värsta. Det fick mig att känna total hjälplöshet och jag var otröstbar. Hursom så blev det operation och jag överlevde det åxå! Tänka sig, sicken tur!

Allt handlar om fokus, ja vad ska man fokusera på. Ska jag se tillbaka på min graviditets fina och bra sidor eller ska jag gräva och förstora upp det som var jobbigt. Detsamma är det med förlossningen. Jag har gjort ett aktivt val, jag har bestämt mig för att fokusera på de bitar under förlossningen som var bra. Det andra skräpet sorterar jag bort (försöker i alla fall). Redan nu så har allt det hemska bleknat. Minnet funkar så, det mins det man väljer att minnas och jag väljer det som var bra. Bearbeta sen gå vidare, ja det är min mellodi i livet :)

Så nu förstår ni att det har varit en jobbig höst. Men nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Hoppas bara att detta året inte blir lika fullt av svåra prövningar. Men som optimisten säger: - inget ont som inte för något gott med sig! Jag har ju i alla fall kommit över min värsta sjukhusskräck.

Over and out

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (1) Trackbacks ()

kontrollbehov...

Haha, jorå nog stängde jag in mig.

Jag och den käre sambon och familjefadern höll på att rensa ur garderoberna då han försökte att dra något skämt om att han skulle som i belöning få spela dator, eftersom han varit så duktig å hjälp till. Men då ni jävlar brann det i mig, jag spottade och fräste som värsta annacondan. Dataspelsgnabb påminner nämligen om det förgågna, därför blir stubinen väldigt kort. Eller nja snarare obefintlig! Jag talade om för honom (med en så lugn och sansad röst som möjligt och med håret rätt upp) att jag nu inte skulle vara tillgänglig på några timmar eftersom jag nu skulle, köra fyrhjuling/skjuta djur/spela dator. Och så pep jag upp på övervåningen och skrev, ohej va jag nu skriver. (Ja där gick jag snyggt över från dåtid till nutid.) Haha, jaa här sitter jag och kopplar av. Eller vänta jag ska bara skruva upp volymen i headsettet. Så, nu hör jag dem inte, skööönt. Undrar va de gör där nere? Jo Tilda är ute det vet jag, jag släppte ju nyss ut henne, då vill hon säkert snart in.... Hoppas att han hör henne då. Jo men det borde han väl?!! Och Nova då, jag hon sitter nöjt i babysittern, där har hon i och för sig suttit ett tag nu. Det är ju inte bra om hon sitter där för länge, det tänker han säkert inte på. Äsch, vad skulle det då göra om hon sitter där lite länge en gång? Nej nu ska jag skriva och njuuuuta.
Faan, nu är jag ju hungrig åxå, typiskt! Kanske jag kan smyga ner och ta mig en macka... nej så faan heller! Nu ska jag sitta här och vara ensam och skriva, å så mysigt.
Nej nu gråter hon, eller va vad det? (sänker ljudet) jovisst är det hon. Ja nu är hon hungrig. Jag hör hur han pratar vyschar, tröstar. Men ååå fattarå, hon är ju hungrig! Men nu så, phu äntligen tyst. Det kändes som en evighet.
Jag går och sätter mig vid datorn igen. Jaa jag får väl erkänna då att jag var halvägs på väg ner för att lägga mig i. Men nu så får hon mat, sen ska hon rapas, bytas på och MEN HERREGUUUD LENA SLAPPNA AV!!! Snälla våga släpp kontrollen. Jorå det ska jag, går ju bra detta. Ja jag har det verkligen jättemysigt här på övervåningen med mitt intresse. Verkligen jätteavslappnad!
Over and stress out!

 

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

sur, tvär och grinig...

Jävlans sicken gnällkärring jag blivit!! Satt och läste på min blogg, ja från begynnelsen. Haha, det lät som att jag skrivit i minst tio år tid. Nej så är det ju inte. Men i vår firar jag och bloggen 2år tillsammans J Jeje, hursom så läste jag unga, fräscha, nya, lätta, roliga texter. Men ju närmare nuet jag kom desto gnälligare, tråkigare och dystrare blev det. Suck! Var är jag på väg. Jag vill skriva så mycket men vet som vanligt när jag väl sätter mig så vet jag inte var jag ska börja. Vill kunna säga att jag är tillbaka men då skulle jag ljuga. Det finns inte tid, denna jävla tiden. Ja den bråkar med mig. Jag har ETT intresse och de är att skriva, men när ska det ske? Nej det är inte jobbigt att ha bebis, hon tar inte all min tid. Eller jo på sätt och vis. När hon väl sover så ser jag allt som måste göras, tvätta städa, diska osv och det finns ju inget stopp på det, jag blir tokig! Och likförbannat så är det aldrig städat här hemma. Var gör jag av tiden? Jag vill slappa, se på film, gå långa promenader, sitta vid datorn och inte göra någonting vettigt. Ja jag vill göra allt det där utan att känna stress och panik över att tiden försvinner. Men framför allt, så vill jag skriva på obestämd tid. Grrrr!! Ja jag känner att jag riktigt eldar upp mig nu. Nu är jag på gång, här ska skrivas. Kanske ska stänga in mig i ett rum, ja det ska jag bannemejjen göra!

Over och tvär ut!

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

jo då, så ärre...men jag behöver dig, kom hit och rör om
jag behöver nått att skriva om
men jag saknar dig mindre och mindre
det kommer annat emellan och det är bra
jag saknar dig mindre och mindre
jag glömt dig en vacker dag

Over and out

Permalink Musik Kommentarer (1) Trackbacks ()

hej 2012!

Nytt år, nya möjligheter. Nej det där tror jag inte ett skit på. Livet blir inte lättare för att det blir ett nytt år, bekymmerna försvinner inte när man fyllt trettio. Och man blir inte toklycklig bara för att man blivit mamma. Jag är jag oavsett år, ålder eller familjetitel. Men trotts detta så lämnar ett jobbigt 2011 bakom mig och blickar framåt :) Jaa jag blickar frammåt, måste bort från denna hösten, fort! Någon dag ska jag berätta om allt djävulskap som drabbat mig, sådär detaljerat och långdraget som bara jag kan.
Men tills dess, god fortsättning på er alla!
over and out.

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()