Baktips...

Vaniljsockerkaka




75g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 - 3 tsk vaniljsocker
1 ½ kokande vatten 

1.      Sätt ugnen på 175’. Smält smöret och låt det svalna.

2.      Smörj och bröa en form (våga variera, ex ströbröd, kokos eller sesamfrön.)

3.      Vispa äggen och sockret poröst.

4.      Blanda torrvarorna. Koka vattnet!

5.      Tillsätt smöret och torrvarorna i smeten.

6.      Blanda slutligen ner det kokande vattnet i smeten. 
         Häll smeten i en sockerkaksform.

7.      Grädda längst ner i ugnen i ca 40 min.

                           Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Ordmärkaren

Är det ett baktipps eller ett baktips?



Had to babe! ;)

Postat av: Me

Dret åxå!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback