Sommartårtor...

Vanlig jordgubbstårta med sylt, vaniljkräm och grädde i all ära, men ibland så kan det vara lite spännande att variera jordgubbstårtan lite. Här kommer två varianter.

Jordgubbstårta I
För er som gillar romerskabågar, ja alltså apelsinsmak blandat med choklad.
Inköpslista:
1 apelsin
3-delad tårtbotten
1l jordgubbar
100g vit blockchoklad
3dl vispgrädde
3 äggulor
1msk florsocker

1. Pressa juicen ur apelsinen över tårtbottnarna.
2. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite.
3. Vispa grädden.
4. Vispa äggulorna och florsocker.
5. Blanda den smälta chokladen, grädden och äggsmeten.
6. Applicera moussen mellan tårtbottnarna på och runt om.
7. Garnera med jordgubbar och rivet apelsinskal

Jordgubbstårta II
3dl skalad och skuren rabarber (ca 200g)
1dl socker
3dl tjock vaniljkräm (marsànkräm) 
2 färdiga tårtbottnar
1 liter jordgubbar
200g Philadelphiaost
1 ½ dl vispgrädde 
1dl socker
6 gelatinblad

1. Koka rabarbern med sockret tills det blivit en kräm. Låt den kallna.
2. Blanda marsànkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Blanda rabarberkrämen med den tjocka vaniljkrämen.
4. Lägg den ena tårtbotten i en form med löstagbar kant. Bred ut krämen.
Lägg på den andra tårtbotten.
5. Mosa/mixa jordgubbarna till en slät massa.
6. Vispa ost, grädde och 1dl socker.
7. Vänd ner jordgubbsmeten i ostsmeten och vispa slätt.
8. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10min.
9. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
Blanda lite av jordgubbskletet med gelatinet. Blanda sedan ner resten.
10. Häll smeten på och runt tårtan i formen. Ställ kallt i 3-4 timmar.

                              Lycka till!

Permalink Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback