den första...

Nu har den första tjockiskommentaren kommit! Eller rättare sagt, nu har den första tjockiskommentaren kommit som gjort ont. Som fick mig att känna mig fet och ful. Faan åxå!
Varför sa hon så?

Som gravid får man ofta höra kommentarer som: ”- oj, så stor du är!” eller ”-nemenn sicken mage du fått!” eller ”-Tjena tjockis!” Vissa får höra att de är små medans andra får höra att de är stora. Hur-som-helst så ska magen alltid kommenteras på något sätt. Detta var något som jag var fullt medveten om innan jag blev gravid, men jag trodde verkligen inte att jag skulle ta åt mig. Alla uttalanden har hittills varit ok, tills igår.
”- Vad tjock du är!”
Ja hon sa så. Vad tjock du är, varför säger man så?
”- Jo tack!” svarade jag och försökte hålla god min.
”- Jo men du är ju tjock!” kontrar hon med då.
”Jo tack, jag vet. Kan ju bero på att jag va lite rund innan jag blev gravid.” säger jag, åsså smilar jag lite extra så att mingiporna nästan nuddar örsnibbarna.
Då säger människan, som tydligen inte har någon känsla för tajming.
”- Men du ska ju inte ha förens i september va?”
Precis där blev det svart för mig och jag vet inte vad jag sa till svar. Men förmodligen så fortsatte jag att le och nickade medstämmande, sådär väluppfostrat och trevligt.  

”Vad tjock du är!” Den frasen, påståendet, meningen har klingat negativt i mitt huvud hela gårdagskvällen och natten. Ja jag förstår att hon menade gravidmagen, men för mig så blev det så påtagligt. Jag vet med mig att jag ätit tokfel de senaste månaderna och att jag rört mig katastrofalt lite. Därför är det till min kännedom att jag har gått upp fler kilon än ”gravidkilona”. Även om jag inte varit gravid så hade jag gått upp i vikt, förstår ni? Därför känns det lite extra jobbigt när någon säger: ”- Vad tjock du är!”

Så snälla ni därute tänk er för vad ni säger till en växande kvinna. Allt behöver inte kommenteras. Jag själv har fått mig en ordentlig tankeställare och jag ber verkligen så mycket om ursäkt till alla fd gravida därute som jag kanske har sårat.

Over and out!

Permalink Gravid/bebis Kommentarer (4) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Camilla Ohlsson

suck Vissa kommentarer klarar man sej verkligen utan =/



Jag e helt övertygad om att du e underbart vacker med din goa mage nu =)



Kraaam

Postat av: Me

Tack söta!

Postat av: Lena

Du är helt normal, var glad att du inte tillhör dessa nya anorektiska blivande mammor som inte ska gå upp mer än vad dom beräknar att barnet väger.

Att du tar åt dig beror på att dina känslor är i vågor.

Jag får fortfarande höra (27 år) att jag vägrade sälja min bil till en man som jag tyckte var otrevlig mot mig. Toppar du mina 25 kg plus så vet jag att du har det jobbigt.

När blir det kaffe?

Postat av: Marina

Hej Lena!



Vad mysigt med en bebis, stort grattis!!!

Känner igen det du skriver, väntar min andra i dagarna och gick inte ner mellan graviditeterna så jag har att göra :) Njut av din bebis i magen det är verkligen något helt fantastiskt! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback