Dagens baktips: Banankaka
Sååå nu har jag varit bloggare i en vecka och det firar vi med en banankaka.
Banankaka med kaffe och choklad
1 kaka, 12-14 bitar
Till detta bak behöver du:
100g smör
1 dl starkt kaffe
3 ägg
3dl strösocker
4 bananer
50g valnöt
75-100g mörk choklad
4 dl vetemjöl
__________________________________
Kaffeglasyr
3 dl råflorsocker (jag tog vanligt florsocker)
2 msk starkt kaffe
1 msk kokosflingor (men hoppa över de du TS)
______________________________
1. Sätt på ugnen på 175’. Smörj och strö kokosflingor alt. ströbröd i en
sockerkaksform. Smält smöret och gör starkt kaffe.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Mosa bananerna och blanda ner dem i äggvispet.
4. Grovhacka nötterna och chokladen.
5. Blanda nötterna, chokladen, mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
6. Blanda kaffet med det smälta smöret och rör ner det i smeten.
7. Häll nu den färdiga smeten i formen och grädda längst ner i
ugnen 55-60 minuter.
8. Kaffeglasyr: rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjockglasyr.
Bred ut glasyren på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.
LYCKA TILL!!