Baktips och vårtecken!

Hejsan hoppsan kära bloggläsare!
Denna underbara vårhelg tillbringades hos mina 2 päron och här kommer lite bilder på den ooootroligt goda kakan som jag och min systerdotter knådade ihop, samt några av de 200 naturbilder jag tog :)

  
Bakdax, denna gång vankas det sockerfri morotskaka. Den smakade sååå gôtt!!

Farmor Majas Morotsbakelser
Det här behövs till 30 st:
4 medelstora morötter, ca 300 g
1 dl mandel
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl sötningsmedel
200 g smör
4 ägg

Glasyr:
150 g krämig färskost, t ex philadelphiaost
50 g smör
1 ¾-2 dl strösötningsmedel
½ dl rostade mandelspån

Ugn: 175
Gör så här:
Skala morötterna och råriv dem fint. Skålla, skala och finhacka eller mal mandeln
(eller använd mandelspån som kan tillsättas direkt). Blanda mandel, mjöl,
bakpulver och tningsmedel. Hacka in smöret till en grynig massa. Tillsätt morötter
och ägg och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en
långpanna, 25x30 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och drag av pappret som gräddats på.
Låt kakan kallna med lågpannan stjälpt över. Rör ost och smör till en smidig kräm.
Smaksätt med sötningsmedel. Bred ut krämen på kakan. Garnera den med rostad
mandel. Skär kakan i bitar, ca 5 cm i fyrkant.
Lycka till!


Junior va me!

   

Lite vårtecken...

         

Ett mycket intressant och annorlunda sjösättning!
   


Over and out!

Permalink Recept Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Mamma

Snabbt jobbat.Det blev jätte fina foton.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback